«ΕΠΙΣΤΗΜΗ, ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ» σε ολη στην Ελλαδα

Tο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείου Ηρακλειδών «Επιστήμη, Τέχνη και Μαθηματικά» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα, υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας.

Η παρουσίαση του προγράμματος διαρκεί δυο διδακτικές ώρες για κάθε τμήμα. Την πρώτη ώρα τα παιδιά αλληλεπιδρούν ελεύθερα με επιλεγμένα διαδραστικά εκθέματα του μουσείου, ενώ τη δεύτερη μαθαίνουν να διαχειρίζονται βασικές μαθηματικές έννοιες που αντιστοιχούν στην ύλη της τάξης τους, συμμετέχοντας στην παρουσίαση μιας θεματικής ενότητας από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Επιστήμη, Τέχνη και Μαθηματικά». Επιπλέον, στους εκπαιδευτικούς των σχολείων δίνεται όλο το συνοδευτικό παιδαγωγικό υλικό σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή για τη συνεχή αξιοποίησή του στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Κατά την περίοδο 2015-2016 το εκπαιδευτικό πρόγραμμα επισκέφτηκε σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις Κυκλάδες (Μήλος, Ίος, Πάτμος) με την ευγενική χορηγία της εταιρείας Celestyal Cruises. Συγκεκριμένα, από το Μάιο μέχρι και τον Οκτώβριο του 2015, το πρόγραμμα παρακολούθησαν 550 μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, του Γυμνασίου και του Λυκείου της Μήλου. Το Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς, το πρόγραμμα παρουσιάστηκε σε 212 μαθητές του Δημοτικού, του Γυμνασίου, του Λυκείου και του ΕΠΑΛ της Ίου. Ενώ τον Ιούνιο και τον Οκτώβριο του 2016, συνολικά 447 μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων στην Πάτμο συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείου Ηρακλειδών.

Δείτε το βίντεο για την παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος σε μαθητές της Μήλου, ΕΔΩ

Δείτε το 
βίντεο για τη διαδραστική έκθεση και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα,
 ΕΔΩ


Εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Επιστήμη, Τέχνη και Μαθηματικά» είτε επιθυμείτε να υποστηρίξετε ως Χορηγός τη μεταφορά του και σε άλλα απομακρυσμένα μέρη της Ελλάδας, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας:

Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων
Δευτέρα-Παρασκευή, 09:00-17:00
Τ: 210 34 61 981
Ε: edu@herakleidon-art.gr


Το πρόγραμμα «Επιστήμη, Τέχνη και Μαθηματικά» του Μουσείου Ηρακλειδών (Σχεδιασμός & Επιστημονική επιμέλεια: Άρης Μαυρομμάτης-Αποστόλης Παπανικολάου, Ερευνητές της Διδακτικής των Μαθηματικών) είναι συνέχεια και επέκταση του γνωστού από το 2005 προγράμματος «Τέχνη και Μαθηματικά». Αποτελεί συμπλήρωμα της σχολικής διδασκόμενης ύλης στην κατεύθυνση της διδακτικής διαθεματικότητας και υλοποιείται μέσα από δραστηριότητες που προκύπτουν από την αλληλεπίδραση με τα εκθέματα και τα επιλεγμένα έργα τέχνης της διαδραστικής  έκθεσης «Παίζω και Καταλαβαίνω» (κτίριο Ηρακλειδών 16, Θησείο). Η έκθεση έχει υποδεχτεί περισσότερους από 35.000 μαθητές από τον Οκτώβριο του 2014, ενώ από το Μάρτιο του 2015 είναι ανοικτή και κάθε Κυριακή 10:00-14:00 για ενηλίκους και οικογένειες, αλλά κι όλους όσοι ενδιαφέρονται να εμπλουτίσουν τις επιστημονικές γνώσεις τους με τον πιο ψυχαγωγικό τρόπο. 

 

 

με την ευγενική χορηγία της