ΤΟ ΦΥΛΑΧΤΟ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΜΑΙΟΥ 2018

Εργαστήρι ενηλίκων 

To Μαγικό Κινεζικό Τάλισμαν των πέντε αισθήσεων

Εργαστήρι κατασκευής παραδοσιακού κινεζικού φυλαχτού για ενήλικες

Δύο ώρες γεμάτες από τη σοφία της Ανατολής σε θεωρία και πράξη, με οδηγό την εικαστικό Ρωξάνη Γιάννου, σε ένα μοναδικό εργαστήρι που θα μας «μεταφέρει» στα μοναστήρια των απομακρυσμένων βουνών, στις μυρωδιές και στις γεύσεις της κινεζικής γης.
Στο πρώτο μέρος θα μάθουμε για τα φυλαχτά και τον ρόλο τους στην Κίνα, τις παραδόσεις και τα έθιμα σχετικά με διάφορες προκαταλήψεις και αρχέγονες πεποιθήσεις, ενώ στο δεύτερο θα δημιουργήσουμε το δικό μας προσωπικό φυλαχτό, εμπνευσμένο από την Κίνα και την πλούσια παράδοσή της, καθώς θα πίνουμε ζεστό αυθεντικό Κινέζικο πράσινο τσάι Gunpowder με το χαρακτηριστικό άρωμα. 
Τα υλικά για το έργο μεικτής τεχνικής που θα δημιουργήσουμε θα είναι απλά και φυσικά και θα περιλαμβάνουν αγαπημένα σύμβολα του κινεζικού πολιτισμού καθώς και βότανα, μπαχαρικά σε κολλάζ, αλλά και τον ειδικό «μαγικό» κόμπο των κινέζων για ευπορία, αφθονία και καλή τύχη. 
Στο τέλος θα ακολουθήσει προσομοίωση «φόρτισης» και ενεργοποίησης του τάλισμαν με τις ευχές και τις ιδιότητες που επιθυμούμε μέσα από σύντομη διαδικασία καθοδηγούμενου διαλογισμού με χρήση αρωματικών στικς και κεριών. Σας περιμένουμε για μια συνάντηση γεμάτη αρώματα και χρώματα.

Σχεδιασμός, Επιστημονική Επιμέλεια: Ρωξάνη Γιάννου, εικαστικός

ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝΗρακλειδών 16, Θησείο

Ημερομηνία
Παρασκευή 11 Μαίου 2018 

Ώρα
18.00-20.00

Κόστος

12,00 €
Ειδική τιμή: 10,00 €
(για φοιτητές, κατόχους κάρτας ανεργίας και άτομα άνω των 65 χρόνων, με επίδειξη ταυτότητας)

Για να συμπληρώσετε την αίτηση συμμετοχής, πατήστε εδώ

Πληροφορίες
Τ: 210 34 61 981
Δευτέρα - Παρασκευή, 9:00-17:00
Ε: edu@herakleidon-art.gr


 

Δείτε επίσης...
Διαλέξεις για την πνευματικότητα στην ευρωπαϊκή και ασιατική παράδοσηΠέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017 & Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018 Δύο δίωρες συναντήσεις με την εικαστικό Ρωξάνη Γιάννου
περισσότερα...