ΤΟΠΙΟΓΡΑΦΙΑ: απεικονιση φυσικου και αστικου τοπιουΠαρασκευη 14 οκτωβριου-παρασκευη 25 Νοεμβριου 2016
Σειρά Εικαστικών Εργαστηρίων

Σε 5 τρίωρες συναντήσεις η εικαστικός Ρωξάνη Γιάννου θα μας αποκαλύψει τους κανόνες που διέπουν την τοπιογραφία.

Συνδυάζοντας με πρωτότυπο τρόπο θεωρία και πράξη, θα ταξιδέψουμε στον πλούτο της τοπιογραφίας, μέσα από καλλιτέχνες, κινήματα και τεχνοτροπίες. Θα μάθουμε όλα τα πρακτικά τρικ και τις συμβουλές για το σχέδιο, το χρωματισμό και τη δημιουργία της ατμόσφαιρας που επιθυμούμε στο έργο μας.

Η ποικιλόμορφη ιστορική αναδρομή θα ξεκινήσει από την ιδιαίτερη προοπτική του Βυζαντίου και τη λατρεία της γεωμετρίας στην Αναγέννηση για να καταλήξει στην κίνηση των Φουτουριστών και τα τρελά τοπία του Σουρεαλισμού. Μέσα από διάφορες τεχνοτροπίες (π.χ., κολάζ και ασεμπλάζ) θα εξερευνήσουμε τα ανύπαρκτα τοπία της Αφηρημένης Τέχνης και του Σουπρεματισμού, τα τοπία της μεταμοντέρνας τέχνης με τις μεικτές τεχνικές και τις in situ εγκαταστάσεις, αλλά και τα συμβολικά-εσωτερικά τοπία της σύγχρονης εικαστικής σκηνής.

Κάθε τρίωρη συνάντηση θα αποτελείται από μία ώρα όπου θα δίδεται το θεωρητικό πλαίσιο της εκάστοτε εποχής μέσα από επιλεγμένα έργα και με την παρουσίαση διαφανειών, και από δύο ώρες αφιερωμένες στη δημιουργία έργων από τους συμμετέχοντες, με έμπνευση και αφορμή τις τεχνοτροπίες και τις μεθόδους που διδάχθηκαν. Στο τέλος της συνάντησης οι συμμετέχοντες θα μπορούν να πάρουν μαζί τους τα έργα τους.

Κάθε ενότητα είναι αυτοτελής θεματικά.

Ας αφεθούμε στην ιδιαιτερότητα του φυσικού κόσμου γύρω μας, συνδυάζοντας στοιχεία από το Όμορφο και το Υψηλό, αλλά και το καθημερινό μουντό αστικό τοπίο των πόλεων και της σύγχρονης ζωής.

Oι συμμετέχοντες θα πρέπει να προμηθευτούν ορισμένα υλικά. Για την αναλυτική λίστα, πατήστε εδώ


Σχεδιασμός & Επιστημονική Επιμέλεια

Ρωξάνη Γιάννου, Εικαστικός και Ιστορικός Δυτικού Εσωτερισμού

ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝΗρακλειδών 16, Θησείο


Ημερομηνίες 

14, 21 Οκτωβρίου, 4, 11
& 25 Νοεμβρίου 2016


Ώρα

18.00-21.00


Κόστος

20 €* η κάθε συνάντηση
ή 80 €* ο κύκλος

Για να συμπληρώσετε την αίτηση συμμετοχής, πατήστε εδώ

*
Επιβεβαίωση κράτησης θέσης γίνεται με την καταβολή του συνολικού ποσού μετρητοίς στο μουσείο ή μέσω τραπεζικής κατάθεσης στο λογαριασμό:
Alpha Bank ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ
IBAN: GR43 0140 1070 1070 0232 0003 550

και αποστολή του αντιγράφου συναλλαγής στο edu@herakleidon-art.gr.
Απαιτείται το ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντος στην «Αιτιολογία κατάθεσης».

Πληροφορίες
Τ: 210 34 61 981
Ε: edu@herakleidon-art.gr

Δείτε επίσης...
ΜΥΘΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ-18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016Ένα εργαστήριο που καθοδηγεί μια συγκριτική μελέτη γεγονότων, μοτίβων και χαρακτήρων μεταξύ της ελληνικής μυθολογίας και των μυθολογιών άλλων πολιτισμών.
περισσότερα..