ΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ μας ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ

ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ, ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΜΑΙΟΥ 2018

Το Μουσείο Ηρακλειδών στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Μέρας Μουσείων, που φέτος έχει ως θέμα «Μουσεία και (δια)δίκτυα. Νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό» (ICOM), θα παρουσιάσει με πλήθος προβολών, τη συνεργασία του με μουσεία απ’ όλο τον κόσμο, ενώ θα προσφέρει στο κοινό δωρεάν ξενάγηση στην έκθεση «Αρχαία Κινεζική Επιστήμη & Τεχνολογία», καθώς και επιδείξεις χαρτιού και εκτύπωσης με τον παραδοσιακό κινεζικό τρόπο. 

Συγκεκριμένα, θα προβάλλονται σε οθόνες, συλλογές έργων τέχνης του Μουσείου Ηρακλειδών, που έχουν ταξιδέψει στο εξωτερικό και συλλογές μουσείων του εξωτερικού, που έχει φιλοξενήσει το Μουσείο, καθώς και το project «Χαίρε Μουσείο Ηρακλειδών, χαίρε Ελλάδα!» (‘’Hello Herakleidon Museum, hello Greece!”), με χαιρετισμούς μουσείων απ’ όλο τον κόσμο.

Παράλληλα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν σε πρώτη προβολή την παρουσίαση της νέας έκθεσης του Μουσείου Ηρακλειδών «ΕΥΡΗΚΑ, Επιστήμη, Τέχνη και Τεχνολογία των Αρχαίων Ελλήνων» - η οποία αποτελεί συνδιοργάνωση με την Εταιρεία Μελέτης της Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας (ΕΜΑΕΤ) - όπως αυτή παρουσιάστηκε στο Μουσείο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Πεκίνου, στο πλαίσιο ανταλλαγής εκθέσεων. 

Όλες οι προβολές θα πραγματοποιούνται σε συνεχή ροή. 

Κτήριο: Ηρακλειδών 16
Επιδείξεις χαρτιού και εκτύπωσης: 10.00 – 18.00
Kτήριο: Απ. Παύλου 37
Ξενάγηση: 18.30  

Eίσοδος ελεύθερη


Στο πωλητήριο του Μουσείου θα διατίθενται προς πώληση, με έκπτωση έως 70%, προϊόντα προηγούμενων εκθέσεων.