ΕγκαIνια Εκθεσης «200 χρονια και 80 ημερεσ: απO τον seres στην ανταρκτικη» ΑθHνα, 6 νοεμβριου 2018

 

Στο Μουσείο των Ηρακλειδών, παρουσία της εξοχότατης πρέσβεως της Αυστρίας κ. Andrea Ikić-Böhm, του προέδρου του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού κ. Χριστόδουλου Πρωτοπαππά, του αντιπρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ιορδάνη Χατζηπαυλίδη, μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας, του επιχειρηματικού κόσμου, των ΜΜΕ και πλήθους κόσμου, έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης "200 χρόνια και 80 ημέρες: από τον SERES στην Ανταρκτική". 

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν οι επιμελήτρια της έκθεσης κ. Ελένη Γραμματικοπούλου, η Γενική Διευθύντρια του Μουσείου κ. Ελένη Νομικού, η πρέσβης της Αυστρίας κ. Ikić-Böhm, ο πρόεδρος του ΕΛΔΟ κ. Πρωτοπαππάς, ο αντιπρύτανης κ. Χατζηπαυλίδης, ο επίκουρος καθηγητής ορυκτολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ιωάννης Μπαζιώτης, επιστημονικός σύμβουλος της έκθεσης και ο Dr. Ludovik Ferriere, Chief Curator του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Βιέννης και επιστημονικός σύμβουλος της έκθεσης. 

Ακολούθησε ξενάγηση από τους επιστημονικούς συμβούλους ενώ το Μουσείο και οι συνδιοργανωτές, δεξιώθηκαν τους καλεσμένους στην αυλή του Μουσείου.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Φυλής και του ΕΛΔΟ ενώ χορηγοί της είναι η Εθνική Ασφαλιστική, η iWrite και η οινοποιεία Νεράντζη, η οποία προσέφερε τα κρασιά της δεξίωσης.