Επιμόρφωση ενηλίκων: Νέα εργαστήρια και διαλεξεισ 
Μείνετε «συντονισμένοι» στην ιστοσελίδα μας, καθώς θα εμπλουτίζεται συνεχώς με νέες ανακοινώσεις για τα ποικίλα εργαστήρια και διαλέξεις για τους ενηλίκους.

Και μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε διευκρίνηση ή πληροφορία, αλλά και για να δηλώσετε εγκαίρως συμμετοχή, καθώς οι ομάδες είναι ολιγομελείς για το καλύτερο εκπαιδευτικό-επιμορφωτικό αποτέλεσμα.

Εργαστήριο Συγκριτικής Μυθολογίας
ΜΥΘΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ-Γ΄ΚΥΚΛΟΣ
Από την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2016, με τον συγγραφέα, μεταφραστή και αφηγητή Ανδρέα Μιχαηλίδη
Οι πολλαπλοί κόσμοι των λαών, τα μυθικά τους πλάσματα και τα ταξίδια των ηρώων σε αυτούς, από τις παραλλαγές του Κάτω Κόσμου, των Νήσων των Μακάρων και των Νέων, μέχρι τα Βασίλεια Κάτω από το Λόφο, τις Χώρες Πέρα από τη Γη του Ονείρου και τους Εννιά Κόσμους του Κοσμικού Δέντρου.

Διαλέξεις Φιλοσοφίας
ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ-ΜΕΡΟΣ Β΄
Από την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2016, με τον καθηγητή φιλοσοφίας Στέφανο Ροζάνη
Η αμφισβήτηση της επιστήμης και της τεχνικής οι οποίες εδραίωσαν τη Βιομηχανική Eπανάσταση και η αμφισβήτηση του εργαλειακού ανθρώπου όπως αυτός διαμορφώθηκε από τον ύστερο Διαφωτισμό.

Συνομιλίες-Παραστάσεις μνήμης
Η ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΚΑΘΡΕΦΤΗ: ΑΡΧΑΙΑ ΓΝΩΣΗ, ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ
Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2016, με την εικαστικό και συγγραφέα Ζέττα Ντεκοπούλου
Μια πρωτότυπη Συνομιλία-Παράσταση, η οποία θα ξεκινήσει με φωτογραφική λήψη εικόνας με pinhole camera και εμφάνιση-εκτύπωση της φωτογραφίας σε έναν σκοτεινό θάλαμο, σε κοινή θέαση στην αίθουσα της διάλεξης. Συνομιλητές: Παναγιώτης Παπασπύρου, Αστροφυσικός και οι Φωτογράφοι Ιωάννης Ασημακόπουλος και Δημήτρης Τσεβάς.Πληροφορίες-Εγγραφές

Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων
Δευτέρα-Παρασκευή, 09:00-17:00
Τ: 210 34 61 981
Ε: edu@herakleidon-art.gr