Η κινητη διαδραστικη εκθεση «Παιζω και Καταλαβαινω» στο ομηρειο πνευματικο κεντρο του δημου χιου7 σεπτεμβριου-4 νοεμβριου 2017
Πώς συνδέονται μεταξύ τους η επιστήμη, η τέχνη, τα μαθηματικά και η φιλοσοφία; Πώς μπορούμε να εκφραζόμαστε μέσα από την τέχνη και παράλληλα να κατανοούμε τον κόσμο μέσα από τη λογική και μαθηματικά; Ένα συναρπαστικό, εκπαιδευτικό ταξίδι από την αίσθηση στη νόηση, προσφέρει η Κινητή Διαδραστική Έκθεση «Παίζω και Καταλαβαίνω» του Μουσείου Ηρακλειδών που θα φιλοξενήσει το Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χίου, από τις 7 Σεπτεμβρίου έως και τις 4 Νοεμβρίου 2017.

Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων δράσεων, Ομηρείου Έργα, και με στόχο την επικοινωνία της επιστήμης στο ευρύ κοινό, η θεματική του Σεπτεμβρίου φέρει τον τίτλο «Οι επιστήμες γιορτάζουν στο Ομήρειο». Οι δράσεις της θεματικής του μήνα, που ξεκινούν στις 7 Σεπτεμβρίου και λήγουν στις 17 Σεπτεμβρίου 2017, αφορούν σε όλες τις ηλικίες και έχουν ως στόχο να ξεδιπλώσουν τις άγνωστες πτυχές της επιστήμης με τον πιο πρωτότυπο και διαδραστικό τρόπο. Η έναρξη των δράσεων σηματοδοτείται με τα εγκαίνια της Κινητής Διαδραστικής Έκθεσης «Παίζω και Καταλαβαίνω», δίνοντας τη δυνατότητα και τη δωρεάν πρόσβαση στο ευρύ κοινό και τους μαθητές να βιώσουν τη διασύνδεση επιστήμης, τέχνης, μαθηματικών και φιλοσοφίας, μέσω της αλληλεπίδρασης με ειδικές κατασκευές.

 

Για τη δημιουργία ολόκληρης της Έκθεσης, αναζητήθηκε και αξιοποιήθηκε η διεθνής εμπειρία στο χώρο της διαδραστικής μάθησης. Ιδιαίτερο ρόλο έπαιξε το προτεινόμενο από την UNESCO σχετικό πρόγραμμα http://bit.ly/UNESCO_Science_Education, ενώ παράλληλα, σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν ποικίλες πρωτότυπες κατασκευές.


Σχεδιασμός & Επιστημονική Επιμέλεια
Άρης Μαυρομμάτης και Αποστόλης Παπανικολάου, Ερευνητές της Διδακτικής των Μαθηματικών


Διεύθυνση: Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χίου, Ηρώων Πολυτεχνείου 5, Χίος
Ημερομηνίες έκθεσης: 7 Σεπτεμβρίου έως 4 Νοεμβρίου 2017. Θα υπάρχει η δυνατότητα ξενάγησης για τα σχολεία, κατόπιν συνεννοήσεως με τη γραμματεία του Ομηρείου.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22710-44391, 22710-44333

 

 

χορηγος
facebook