Θεματικες ξεναγησεις στην εκθεση «Πλευσις» απο τον δημιουργο των εκθεματων, Δημητρη ΜαραΠαρασκευη 25 Νοεμβριου & Κυριακη 27 Νοεμβριου 

Το Μουσείο Ηρακλειδών, στο πλαίσιο της έκθεσης ΠΛΕΥΣΙΣ-Ναυπηγική και Ναυσιπλοΐα των Ελλήνων από την αρχαιότητα έως τους νεότερους χρόνους, διοργανώνει την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου στις 16:00, και την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, στις 11:00, δύο ξεναγήσεις από τον Μηχανολόγο-Μηχανικό M. Sc.-Μικροναυπηγό και δημιουργό των ομοιωμάτων πλοίων-εκθεμάτων, Δημήτρη Μάρα, με θέμα «Τα Πλοία της Αρχαιότητας: Από τα Προϊστορικά έως τα Ελληνιστικά Χρόνια».

Άτομα ανά ξενάγηση: έως 20
Διάρκεια: 50΄
Κόστος (συμπεριλαμβανομένου του εισιτηρίου εισόδου): 6 € κατ’ άτομο
Δηλώσεις συμμετοχής: T: 211 01 26 486 / E: museum@herakleidon-art.gr

Για τις ξεναγήσεις είναι απαραίτητη η τηλεφωνική προκράτηση

Η έκθεση «Πλεύσις» είναι ένα νοητό ταξίδι στην ελληνική ναυπηγική και ναυσιπλοΐα από την προϊστορική αρχαιότητα έως τις αρχές του 20ού αιώνα, μέσα από χειροποίητα ξύλινα ομοιώματα πλοίων, έργα τέχνης, όργανα ναυσιπλοΐας, εποπτικό υλικό, χάρτες, βιντεοπροβολές, σχεδιαστικές επεξηγηματικές αναπαραστάσεις και ειδικές εκδόσεις.

Στόχος της έκθεσης είναι να παρουσιάσει με εύληπτο και κατανοητό τρόπο στους επισκέπτες την ιστορία της ελληνικής ναυπηγικής και ναυσιπλοΐας, αναδεικνύοντας το διαχρονικό, στενό δεσμό των Ελλήνων με τη θάλασσα.