ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΜΑΙΟΥ 2018, 17:00 
Η Ιστορία του Χαρτιού, Ελεύθερη είσοδος

Το Μουσείο Ηρακλειδών στο Θησείο σε συνεργασία με τη Μονάδα Προσβάσιμης Εκπαίδευσης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών οργανώνει την Παρασκευή 11 Μαΐου 2018 στις 5 μ.μ. θεματική ξενάγηση στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα με θέμα την Ιστορία του Χαρτιού στα πλαίσια της περιοδικής έκθεσης “Αρχαία Κινεζική Επιστήμη και Τεχνολογία”.
Η ξενάγηση, η οποία απευθύνεται σε όλα τα μέλη της κοινότητας των κωφών / βαρηκόων, θα γίνει από τον κο Παντελή Mήτσιου, Περιβαλλοντολόγο, Υπεύθυνο Marketing και Επικοινωνίας του Μουσείου Ηρακλειδών, με ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ε.Ν.Γ. από την κα Ουρανία Αναστασιάδου, Εικαστικό, Υπεύθυνη της Μονάδας Προσβάσιμης Εκπαίδευσης της Α.Σ.Κ.Τ.

ΧΑΡΤΙ, Η ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ

Μέσα σε 1 ώρα, περίπου, μαθαίνουμε για την προϊστορία του χαρτιού, την καθιέρωση της παραγωγής του, το ταξίδι του από τα δάση της νότιας Κίνας μέχρι το τελευταίο σημείο της γης. Παρακολουθούμε πως οι κοινωνίες περπάτησαν το δρόμο από τη γραφή στην εκτύπωση, πως από την ανακύκλωση υλών καταλήξαμε στον αφανισμό δασών για να επιστρέψουμε ξανά στην ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση. Εξετάζουμε την επίδραση του Ισλάμ στην παραγωγή και διάδοση του χαρτιού, αναζητούμε τις αιτίες της απουσίας χαρτοποιητικής παράδοσης στην Ελλάδα και βρίσκουμε τις ρίζες των βιβλίων στις ερήμους κοντά στη Μογγολία. Τέλος, παρακολουθούμε μια επίδειξη της παραδοσιακής μεθόδου κατασκευής χαρτιού, στην εσωτερική αυλή του Μουσείου, στην Ηρακλειδών.

Σχεδιασμός, υλοποίηση: Παντελής Mήτσιου, Περιβαλλοντολόγος, Υπεύθυνος Marketing και Επικοινωνίας του Μουσείου.
Ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ε.Ν.Γ.: Ουρανία Αναστασιάδου, Εικαστικός, Υπεύθυνη Μονάδας Προσβάσιμης Εκπαίδευσης Α.Σ.Κ.Τ..

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ: Χαρτί, η συναρπαστική ιστορία του
ΠΟΥ: Μουσείο Ηρακλειδών
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Αποστόλου Παύλου 37, Θησείο (Πεζόδρομος)
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Παρασκευή 11 Μαΐου 2018
ΩΡΑ: 17:00 – 18:00 (Διάρκεια 1 Ώρα)
ΚΟΣΤΟΣ: Ελεύθερη είσοδος
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: edu@herakleidon-art.gr και anasta@otenet.gr