«Τεχνη και Μαθηματικα»: Επιμορφωτικα Εργαστηρια για εκπαιδευτικους7 & 21 Μαρτιου και 4 Απριλιου
Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής σε συνεργασία με το Μουσείο Ηρακλειδών διοργανώνει ένα βιωματικό κύκλο τριών εργαστηρίων με τίτλο «Τέχνη και Μαθηματικά». Τα εργαστήρια απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και έχουν ως στόχο την παρουσίαση διδακτικών μεθόδων και την πρακτική εφαρμογή τους στο γνωστικό αντικείμενο των Μαθηματικών.

Τα βιωματικά εργαστήρια φιλοδοξούν να παρουσιάσουν μια διδακτική μεθοδολογία που όλοι οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εφαρμόσουν στις τάξεις τους προσεγγίζοντας και αναλύοντας θεμελιώδεις μαθηματικές έννοιες μέσω της Εικαστικής Τέχνης.

Την επιστημονική ευθύνη των εργαστηρίων έχουν οι επιστημονικοί σύμβουλοι του Μουσείου Ηρακλειδών, Άρης Μαυρομάτης και Αποστόλης Παπανικολάου, Ερευνητές της Διδακτικής των Μαθηματικών.

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν στις 7, 21 Μαρτίου και 4 Απριλίου 2017, 18:00-20:00, στο κτίριο του μουσείου επί της οδού Ηρακλειδών 16.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην ιστοσελίδα του ΙΕΠ. Οι εκπαιδευτικοί που θα δηλώσουν συμμετοχή υποχρεούνται να παρακολουθήσουν και τα τρία εργαστήρια. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Πληροφορίες: 213.1335566, Arts@iep.edu.gr