Παμε μουσειο το Σαββατο;

Μας το επισημάνατε, ότι το Σάββατο είναι επίσης μια καλή μέρα για να απασχοληθούν τα παιδιά δημιουργικά αλλά και για όλη την οικογένεια να «Πάει Μουσείο». 

Δεν δυσκολευτήκαμε να το αποδεχτούμε και σήμερα είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι επειδή μπορούμε να σας παρουσιάσουμε την πρώτη μας πρόταση.

Οι γονείς των μαθητών, με την επίδειξη του αποδεικτικού της συμμετοχής στο εργαστήριο, έχουν το προνόμιο μειωμένου εισιτηρίου για την έκθεση «Αρχαία κινεζική επιστήμη και τεχνολογία».

 

ΣΤΗ ΡΑΧΗ ΤΟΥ ΗΣΥΧΟΥ ΔΡΑΚΟΥ ΤΖΙΝΓΚ ΛΟΝΓΚ 

ΜΥΣΤΙΚΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ & ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑΤΑ


静 (jìng) = ΗΣΥΧΟΣ 龙 (lóng) = ΔΡΑΚΟΣ  ΤΖΙΝΓΚ ΛΟΝΓΚ = ΗΣΥΧΟΣ ΔΡΑΚΟΣ


Ελάτε για ένα μακρινό ταξίδι στον μυστικό κόσμο των δράκων, των κινέζικων ιδεογραμμάτων και της βιβλιοδεσίας! Μαθαίνουμε για τα πολύπλοκα ιδεογράμματα, διαλέγουμε διακοσμητικά χαρτιά και κατασκευάζουμε το δικό μας χειροποίητο ημερολόγιο-σημειωματάριο, γεμάτο σχέδια και σύμβολα από τη μαγική Κίνα με παραδοσιακή σινική μελάνη και κινέζικα πινέλα, ενώ δένουμε τις σελίδες του με μεικτή τεχνική (πηλός, κορδέλες, υφάσματα) και κολλάζ.


Θεωρητικό μέρος: Μαθαίνουμε για την ιστορία του χαρτιού στην Κίνα, για τον παραδοσιακό τρόπο βιβλιοδεσίας και για τη μαγεία των κινεζικών ιδεογραμμάτων. 

Πρακτικό μέρος: Κατασκευάζουμε το δικό μας σημειωματάριο με διάφορα φύλλα (ποικίλα χρωματιστά και λευκά scrap papers διαφόρων ειδών). Κατασκευάζουμε την ράχη του σημειωματάριου με κομμάτι διακοσμητικού vintage υφάσματος, ενώ κάνουμε το ειδικό παραδοσιακό δέσιμο με τις τρύπες. Τέλος προσθέτουμε σελιδοδείκτη από κορδέλα και εάν επιθυμούμε και κορδέλα για δέσιμο-κλείσιμο σημειωματάριου.

Ως εξώφυλλο φτιάχνουμε το δικό μας τυπωμένο σχέδιο με τον δράκο. 

Ως οπισθόφυλλο μαθαίνουμε με ειδικά κινέζικα πινέλα να γράφουμε το ιδεόγραμμα για την λέξη: Δημιουργώ, η οποία είναι πολύπλοκη και αποτελείται από τις λέξεις: σκόνη, ζωή,/κίνηση, στόμα/άτομο, ομιλώ, περπατώ.

Σε κάθε εργαστήριο χρησιμοποιούνται διαφορετικά σύμβολα και ιδεογράμματα, παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα συμμετοχής του παιδιού σε όλα τα εργαστήρια. 

Σχεδιασμός-Επιστημονική επιμέλεια: Ρωξάνη Γιάννου

ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ
Χώρος: Ηρακλειδών 16, Θησείο

Για παιδιά από 8 ετών 

Ημερομηνίες

Σάββατo, 18/11, 2/12 2017 & 20/1 2018


Ώρα

11:00-12:30


Κόστος

15 €*/ 12€ στο δεύτερο παιδί (για αδέλφια)  

(στην τιμή συμπεριλαμβάνεται και το κόστος των υλικών)

Για να συμπληρώσετε την αίτηση συμμετοχής, πατήστε εδώ

* Επιβεβαίωση κράτησης θέσης γίνεται μόνο με την καταβολή του συνολικού ποσού, μέσω τραπεζικής κατάθεσης στο λογαριασμό:

Alpha Bank ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ
IBAN: GR43 0140 1070 1070 0232 0003 550

 

και αποστολή του αντιγράφου συναλλαγής στο edu@herakleidon-art.gr.
Απαιτείται το ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντος στην «Αιτιολογία κατάθεσης».

Οι θέσεις χωρίς κράτηση τηρούνται με σειρά προτεραιότητας κατά την προσέλευση.

Πληροφορίες
Τ: 210 34 61 981
Δευτέρα - Παρασκευή, 9:00-17:00
Ε: edu@herakleidon-art.gr
facebook
Δείτε επίσης:
ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΚΙΝΕΖΟΝΤΑΣΤο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, έχει σαν σκοπό να συστήσει τον πολιτισμό, τις τέχνες και την κουλτούρα της Κίνας μέσα από παιχνίδι, κίνηση, μίμηση, κατασκευές, ζωγραφική.
περισσότερα...