Οι Μάσκες της Χαράς και της Τύχης Σάββατο, 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Απόκριες στο Μουσείο Ηρακλειδών 
Για παιδιά ηλικίας 8 ετών και άνω

Οι γονείς των μαθητών, με την επίδειξη του αποδεικτικού της συμμετοχής στο εργαστήριο, έχουν το προνόμιο μειωμένου εισιτηρίου για την έκθεση «Αρχαία κινεζική επιστήμη και τεχνολογία».


Η χρονιά του Πετεινού τελειώνει, το
Τριώδιο άνοιξε κι εμείς είμαστε έτοιμοι να μασκαρευτούμε για να υποδεχτούμε με κέφι και χαρά το Νέο Κινεζικό Έτος του Σκύλου!

Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί την Κινεζική Πρωτοχρονιά με καρναβαλική διάθεση σε μια έκρηξη χρωμάτων και σχημάτων, φτιάχνοντας μάσκες της Χαράς και της Τύχης!

Μαζί, θα εξερευνήσουμε τα επιβλητικά προσωπεία του κινεζικού πολιτισμού, άλλα φιλικά και αστεία, άλλα τρομαχτικά και παράξενα, και θα ανακαλύψουμε τη σαγηνευτική δύναμη της μάσκας.

Αντλώντας έμπνευση από την αγαπημένη μας κινεζική φιγούρα, θα «χτίσουμε» τον πιο εντυπωσιακό χαρακτήρα, δημιουργώντας τη δική μας αποκριάτικη μάσκα με μοναδικές γκριμάτσες, γεμάτη αντιθέσεις, συμμετρίες, μοτίβα και σχήματα, με σινική μελάνη, νερομπογιές, παστέλ, κορδέλες, χαρτόνια και πούλιες.

Σχεδιασμός & Επιστημονική επιμέλεια

Ρωξάνη Γιάννου, ΕικαστικόςΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ
Ηρακλειδών 16, Θησείο


Ημερομηνία
Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Ώρα 

12:00-14:00

Κόστος 

Είσοδος ελεύθερη. Απαραίτητη η έγκαιρη προσέλευση λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Πληροφορίες
Τ: 210 34 61 981
Δευτέρα - Παρασκευή, 9:00-17:00
Ε: edu@herakleidon-art.gr


facebook
Δείτε επίσης:
Christmas Gift Factory στο Μουσείο Ηρακλειδών
Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2017
Το Μουσείο Ηρακλειδών ζεσταίνει τις… μηχανές του και σας προσκαλεί σε ένα «οικολογικό εργοστάσιο» πρωτότυπων δημιουργιών!
περισσότερα...