Παμε μουσειο το Σαββατο;

Μας το επισημάνατε, ότι το Σάββατο είναι επίσης μια καλή μέρα για να απασχοληθούν τα παιδιά δημιουργικά αλλά και για όλη την οικογένεια να «Πάει Μουσείο»

Δεν δυσκολευτήκαμε να το αποδεχτούμε και σήμερα είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι επειδή μπορούμε να σας παρουσιάσουμε την πρώτη μας πρόταση.

Οι γονείς των μαθητών, με την επίδειξη του αποδεικτικού της συμμετοχής στο εργαστήριο, έχουν το προνόμιο μειωμένου εισιτηρίου για την έκθεση «Αρχαία κινεζική επιστήμη και τεχνολογία».

ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΚΙΝΕΖΟΝΤΑΣ

Όταν διαλέγαμε το συγκεκριμένο πρόγραμμα, είχαμε κατά νου πως τα παιδιά θέλουν να παίξουν, λατρεύουν να φτιάχνουν πράγματα και αγαπούν να συμμετέχουν σε δραστηριότητες. Με βάση αυτό, επιλέξαμε με τους συνεργάτες μας μια σειρά θεματικές ενότητες κατάλληλες για παιδιά 4 ή 5 χρονών που έχουν σαν σκοπό να τους συστήσουν τον πολιτισμό, τις τέχνες και την κουλτούρα της Κίνας μέσα από παιχνίδι, κίνηση, μίμηση, κατασκευές, ζωγραφική.

Σάββατο 11/11: «Ο κήπος με τις ανθισμένες κερασιές»Ταξίδι σ’ έναν αλλιώτικο κήπο, γεμάτο ήχους, χρώματα, μυρουδιές και περίεργα φτερωτά πλάσματα. Στην χρονιά του κόκορα κάτι περίεργο συμβαίνει με τους φτερωτούς μας φίλους. Ένα διαδραστικό πρόγραμμα για παιδιά 4 -5 ετών όπου το θεατρικό παιχνίδι, τα παιχνίδια ρόλων, η ζωγραφική και οι κατασκευές έχουν τον πρώτο λόγο.

Σάββατο 25/11: «Στη χώρα των πολύχρωμων δράκων»Στη χώρα των καλοκάγαθων δράκων στήνεται γιορτή μεγάλη! Τα πάντα είναι έτοιμα και στολισμένα! Ο κίτρινος, ο μπλε και ο μαργαριταρένιος δράκος σε καλούν σε μια μαγική γιορτή στην Κίνα για να τους γνωρίσεις, να παίξεις, να χορέψεις και να ταξιδέψεις μαζί τους!
Πρόγραμμα μουσικοκινητικής και εικαστικής δημιουργίας για μικρούς καλλιτέχνες! Στο πρόγραμμα εντάσσεται και η κινέζικη διαδραστική κατασκευή τυπώματος σε χαρτί.

Σάββατο 09/12: «Γεύμα μ’ ένα κινεζάκι»Μαμά, τι είναι τα noodles; Και τι τα chop sticks; Και τ’ Ανοιξιάτικα ρολά; Τι έχουν μέσα; Λουλούδια;
Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την κινεζική κουλτούρα της ασιατικής μαγειρικής και καλούνται να δημιουργήσουν το δικό τους εικαστικό πιάτο με κινέζικα μακαρόνια, ξύλινα chop sticks, ζωγραφισμένες πορσελάνες σε χαρτί.

Σάββατο 16/12: «Η όπερα του Πεκίνου»Η διάσημη όπερα του Πεκίνου γίνεται αφορμή για ένα φαντασμαγορικό πρόγραμμα για παιδιά γεμάτο χρώμα, χορό, κίνηση, ζωγραφική, κατασκευές, παιχνίδια σκιών στους ρυθμούς της κινεζικής μουσικής και των ηρώων της κινεζικής όπερας!

 

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε για το Μουσείο Ηρακλειδών από την Novel Vox με την ευθύνη της κ. Ειρήνης Περσίδου.

 

ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ
Χώρος: Απόστολου Παύλου 37, Θησείο

Για παιδιά προσχολικής ηλικίας 4 – 5 ετών 

Ημερομηνίες: Σάββατo, 11/11, 25/11 & 09/12, 16/12 2017

Ώρα: 11:00-12:30

Κόστος: 10 €*/ 8€ στο δεύτερο παιδί (για αδέλφια)

Για να συμπληρώσετε την αίτηση συμμετοχής, πατήστε εδώ

* Επιβεβαίωση κράτησης θέσης γίνεται μόνο με την καταβολή του συνολικού ποσού, μέσω τραπεζικής κατάθεσης στο λογαριασμό:

Alpha Bank ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ
IBAN: GR43 0140 1070 1070 0232 0003 550

και αποστολή του αντιγράφου συναλλαγής στο edu@herakleidon-art.gr.
Απαιτείται το ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντος στην «Αιτιολογία κατάθεσης».


Οι θέσεις χωρίς κράτηση καλύπτονται με σειρά προτεραιότητας κατά την προσέλευση.

Πληροφορίες
Τ: 210 34 61 981
Δευτέρα - Παρασκευή, 9:00-17:00
Ε: edu@herakleidon-art.gr
facebook
Δείτε επίσης:
ΣΤΗ ΡΑΧΗ ΤΟΥ ΗΣΥΧΟΥ ΔΡΑΚΟΥ ΤΖΙΝΓΚ ΛΟΝΓΚ
ΜΥΣΤΙΚΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ & ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑΤΑΕλάτε για ένα μακρινό ταξίδι στον μυστικό κόσμο των δράκων, των κινέζικων ιδεογραμμάτων και της βιβλιοδεσίας!
περισσότερα...