Τα αυτοκρατορικα αυγα faberge

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 10:30 εΩΣ 12:00

Πασχαλινό εικαστικό εργαστήρι για παιδιά 4 -8 ετών


 

Ένα πρωτότυπο πασχαλινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Μουσείο των Ηρακλειδών και καλεί τα μικρά παιδιά να γνωρίσουν με τον πιο ευφάνταστο τρόπο τα πιο διάσημα πασχαλινά αυγά του κόσμου! Αυτά του οίκου κοσμημάτων Peter Carl Faberge!
Κάθε αυτοκρατορικό αυγό κρύβει και μια μοναδική έκπληξη ανεκτίμητης αξίας, προσφέροντας μια αίσθηση μαγείας και μυστηρίου! Κάθε έκπληξη είναι και μια νέα αφορμή για να ταξιδέψουμε στην αυτοκρατορική αυλή της Ρωσίας, να γνωρίσουμε από κοντά την ζωή των τελευταίων τσάρων και πώς καθιερώθηκε το πασχαλινό έθιμο της δημιουργίας του πιο πρωτότυπου και μοναδικού έργου τέχνης-αυγού!
Παιχνίδια μίμησης και  δραματοποίησης, ανακυκλώσιμα υλικά, υφάσματα, κοσμήματα και χρηστικά αντικείμενα μας βοηθούν να μεταμορφωθούμε σε βασιλιάδες, πριγκίπισσες άλλα και σε ταλαντούχους καλλιτέχνες φέρνοντας λίγη από την αίγλη των παλατιών στο μουσείο των Ηρακλειδών!
Πετράδια, χρώματα, γυαλιστερά υλικά και στολίδια περιμένουν τους μικρούς μας  κοσμηματοποιούς να στολίσουν περίτεχνα το δικό τους πασχαλινό αυγό, το οποίο θα πάρουν μαζί τους για να κοσμήσουν το πασχαλινό τραπέζι!

Στόχος του προγράμματος είναι να διεγείρει τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των παιδιών, να αλληλεπιδράσουν και να παίξουν ομαδικά.  Προσφέροντας ελευθερία κίνησης και εικαστικής έκφρασης, τα παιδιά έρχονται με βιωματικό και πολυαισθητηριακό τρόπο σε επαφή με την ιστορία της τέχνης, κάτι που χαράζεται βαθιά στην μνήμη τους.Σχεδιασμός & Επιστημονική Επιμέλεια:

Novel Vox (Ειρήνη Περσίδου, Ιστορικός Τέχνης)

ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ
Ηρακλειδών 16, Θησείο


Ημερομηνία: Κυριακή 14 Απριλίου 2019

Ώρα: 10:30-12:00

Κόστος:  10,00 € / 8,00 € το δεύτερο παιδί

Ηλικίες:  4 - 8 ετών

 

Για να συμπληρώσετε την αίτηση συμμετοχής, πατήστε εδώ

* Επιβεβαίωση κράτησης θέσης γίνεται μόνο με την καταβολή του συνολικού ποσού, μέσω τραπεζικής κατάθεσης στο λογαριασμό:
Alpha Bank ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ
IBAN: GR43 0140 1070 1070 0232 0003 550

και αποστολή του αντιγράφου συναλλαγής στο edu@herakleidon-art.gr.
Απαιτείται το ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντος στην «Αιτιολογία κατάθεσης».

 

Πληροφορίες

Τ: 211 215 0497 
Δευτέρα - Παρασκευή, 10:00-14:00

Ε: edu@herakleidon-art.grfacebook
Δείτε επίσης:
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ: ΛΙΛΙΠΟΥΤΕΙΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ
ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017-ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Λιλιπούτειοι Μηχανικοί ωθεί τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας να αξιοποιήσουν την περιέργεια και την εφευρετικότητά τους.
περισσότερα...