Μαγικη Κινα. Χρωματα και Τυπωματα9 Απριλιου-28 Μαϊου 2017Για παιδιά 5-8 ετών

Ένα εικαστικό εργαστήριο εμπνευσμένο από το πολυδιάστατο πολιτισμικό πλούτο της Κίνας, που στοχεύει στην ανάπτυξη των λεπτών κινητικών δεξιοτήτων των μικρών μας φίλων, μέσα από δισδιάστατα και τρισδιάστατα έργα. Παιδιά, ετοιμαστείτε να φτιάξουμε μοναδικές κατασκευές και καταπληκτικές εικαστικές δημιουργίες, που καλλιεργούν τη δημιουργικότητά μας!

9 Απριλίου: Το Σινικό Τείχος
Το Σινικό Τείχος, που χτίστηκε από τους Κινέζους για να τους προστατεύσει από τις επιδρομές των φυλών από τις στέπες του βορρά, είναι η μεγαλύτερη σε μήκος ανθρώπινη κατασκευή και ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα του κόσμου. Έτσι και εμείς στο εργαστήριο δημιουργούμε μια κατασκευή εμπνευσμένη από το Σινικό Τείχος! Δε θα το πλησιάσουμε φυσικά σε μέγεθος, αλλά θα προσπαθήσουμε να αποδώσουμε όλη την αυστηρότητα και τη μαγεία του με χαρτοταινίες, εφημερίδες, πηλό και φυσικά... φαντασία και έμπνευση!

23 Απριλίου: Κινεζικό ωροσκόπιο
Αν κάποια στιγμή βρεθείτε στην Κίνα, είναι πολύ πιθανό να σας ρωτήσουν αν είστε φίδι, ποντίκι ή πίθηκος· μην παραξενευτείτε, καθώς αυτά είναι τρία από τα δώδεκα ζώδιά τους. Έτσι και εμείς στο εργαστήριο αυτό θα ανακαλύψουμε ποιο ζώο είμαστε στο κινεζικό ωροσκόπιο και θα το αποδώσουμε στο χαρτί μας μέσω της χαρακτικής. Γινόμαστε λοιπόν για μια μέρα αληθινοί χαράκτες και με τυπώματα, μήτρες και μελάνι δημιουργούμε ένα πραγματικό έργο τέχνης.

14 Μαΐου: Τα μυστήρια τοπία της Άπω Ανατολής
Η καλλιτεχνία και ειδικά η ζωγραφική, αποτελούσε παραδοσιακά τον πιο άμεσο τρόπο έκφρασης του λαού της Κίνας και πηγή έμπνευσης για τα πιο σημαντικά επιτεύγματά της. Εμπνεόμαστε από την κινεζική τοπιογραφία και με ζωγραφική, τυπώματα, χαρακτική, ακριλικά και ακουαρέλες μεταφερόμαστε σε αυτά τα μαγευτικά και τελείως διαφορετικά τοπία.

28 Μαΐου: Το σύμβολο Γιν-Γιανγκ
Στην εποχή μας αποτελεί ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα σύμβολα παγκοσμίως και απεικονίζει την κινεζική κοσμοθεωρία. Διερευνούμε την ισορροπία και τη συμμετρία και συνδυάζουμε στο έργο μας, ύφασμα και ρύζι, το πιο πολύτιμο αγαθό τον Κινέζων! 


Σχεδιασμός & Επιστημονική Επιμέλεια
Ελένη Παπαδάκη, Εικαστικός


Στο πλαίσιο του 2017-Έτους Φιλίας Ελλάδας-Κίνας, το Μουσείο Ηρακλειδών θα παρουσιάσει από το Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Ιανουάριο του 2018 στα δυο κτίριά του στο Θησείο (Ηρακλειδών 16 και Απ. Παύλου 37) την έκθεση «Αρχαία κινεζική επιστήμη και τεχνολογία» με ποικίλα ομοιώματα εφευρέσεων από το Μουσείο Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κίνας στο Πεκίνο, τα οποία καλύπτουν ένα ευρύ επιστημονικό φάσμα, από την αστρονομία και τη ναυσιπλοΐα μέχρι τις τεχνικές ύφανσης, την κατασκευή χαρτιού, την τυπογραφία, τη σεισμογραφία, κ.ά. Επιπλέον, οι επισκέπτες θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν επιδείξεις της αρχαίας κινεζικής υφαντικής τέχνης, των παραδοσιακών μεθόδων κατασκευής χαρτιού και εκτύπωσης, κ.ά.

 

ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ
Ηρακλειδών 16, Θησείο

Ημερομηνίες
Κυριακή
9 & 23 Απριλίου,
14 & 28 Μαΐου 2017  

Ώρα 10:30-12:00

Κόστος
15 €/συνάντηση 
(συμπεριλαμβανομένων των υλικών)
Έκπτωση 10% στο δεύτερο παιδί


Για να συμπληρώσετε την αίτηση συμμετοχής, πατήστε εδώ

* Επιβεβαίωση κράτησης θέσης γίνεται μόνο με την καταβολή του συνολικού ποσού, μέσω τραπεζικής κατάθεσης στο λογαριασμό:
Alpha Bank ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ
IBAN: GR43 0140 1070 1070 0232 0003 550

και αποστολή του αντιγράφου συναλλαγής  στο edu@herakleidon-art.gr.
Απαιτείται το ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντος στην «Αιτιολογία κατάθεσης».


Πληροφορίες
Τ: 210 34 61 981
Ε: edu@herakleidon-art.gr
facebook
Δείτε επίσης:
«MATHTECH»: ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΩ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ
9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016-11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017
Το εκπαιδευτικό εργαστήριο «Κατασκευάζω και Ανακαλύπτω» αποτελεί μια καινοτόμο δράση, που επικεντρώνεται στην έννοια της έρευνας. Στόχος του είναι να αντιληφθούν τα παιδιά πώς λειτουργεί ο πραγματικός κόσμος.
περισσότερα...