Φανταστικοι κοσμοι

Εικαστικες δημιουργιες εμπνευσμενες απο σημαντικους καλλιτεχνεςκυριακη 11 δεκεμβριου 2016-κυριακη 5 μαρτιου 2017

Για παιδιά 8-12 ετών

Στο εργαστήριο αυτό θ
α εμπνευστούμε από το έργο σημαντικών καλλιτεχνών και θα ταξιδέψουμε μαζί τους. Μέσα από μεμονωμένα εικαστικά εργαστήρια τα παιδιά εξερευνούν με ιδιαίτερο τρόπο τα υλικά και τις τεχνικές ζωγραφικής, πειραματίζονται με το κολάζ, τα χρώματα και τα εικαστικά μέσα. Δημιουργούν κατασκευές, έργα σε 2 ή 3 διαστάσεις και καλωσορίζουν στη ζωή τους τη μαγεία της τέχνης.


Πρόγραμμα Μαθημάτων

11 Δεκεμβρίου 2016
Ο Paul Klee μας παρουσιάζει μέσα από τα έργα του την πόλη σαν έναν τόπο μαγικό, με χρώματα, επιβλητικότητα και λάμψη, και μας αποκαλύπτει την κρυμμένη της ομορφιά. Έτσι κι εμείς εμπνεόμαστε και δημιουργούμε ένα τόπο όπως τον φανταζόμαστε, με κάστρα, παράθυρα, γέφυρες, καθαρό ουρανό! Παίζουμε με τα χρώματα και τα σχήματα, το μέσα και το έξω, χρησιμοποιώντας νερομπογιές, χαρτόκουτες, λαδοπαστέλ και ονειρευόμαστε ότι ζούμε εκεί...

15 Ιανουαρίου 2017
Το εργαστήριο αυτό, το αφιερώνουμε στη Φύση, στα δέντρα, στο πράσινο, στα χρώματα! Δημιουργούμε ένα ξεχωριστό ανάγλυφο δέντρο, εμπνευσμένο από τη ζωγραφική της Niki de Saint Phalle. Μαζί δημιουργούμε σχήματα, γραμμές και κίνηση, εναλλαγές χρωμάτων, λουλούδια και ζουζούνια. Τέμπερες, φυσικά υλικά, μαρκαδόροι, διαφορετικής ποιότητας χαρτιού, είναι λίγα από τα υλικά που θα χρειαστούμε, αλλά κυρίως διάθεση για ζωγραφική και σύνθεση.

5 Φεβρουαρίου 2017
Η γη και ο ουρανός είναι δύο στοιχεία που συνυπάρχουν από πάντα. Δημιουργούμε ένα τοπίο, εμπνευσμένοι από το παραμύθι «Αυτό το ελάφι είναι δικό μου» του Oliver Jeffers, δημιουργούμε ένα έργο με βουνά, λόφους, ποτάμια... Με γήινα χρώματα, ζωγραφίζουμε σε ζελατίνες και σε παράξενες επιφάνειες, κατασκευάζουμε το δικό μας τοπίο, μαθαίνουμε το βάθος, το μπρος και το πίσω στη ζωγραφική, αλλά και να ονειρευόμαστε μακρινούς τόπους.

12 Φεβρουαρίου 2017
Εμπνεόμαστε από το «σκοτεινό» διάστημα. Χρησιμοποιήσουμε μαύρες σακούλες, χαρτόκουτες, τέμπερες και κολάζ. Με οδηγό μας τον Wassily Kandinsky δημιουργούμε σχήματα, χρώματα και γραμμές. Φτιάχνουμε το πιο παράξενο διάστημα αποτελούμενο από πλανήτες, αστέρια, διαστημόπλοια, δακτυλίους. Μαθαίνουμε την τέχνη του κολάζ, τη μεικτή χρήση πολλών υλικών αλλά κυρίως μαθαίνουμε να ταξιδεύουμε παντού.

5 Μαρτίου 2017
Ρίχνοντας μια κλεφτή ματιά στο «Δωμάτιο του καλλιτέχνη στην Αρλ» (1889) του Van Gogh, θα δημιουργήσουμε το δικό μας χώρο αποτελούμενο από κρεβάτια, τραπέζια, καρέκλες, κάδρα, χαλιά και ταπετσαρίες αλλά και παράθυρα με φως... Το έργο μας σε τρισδιάστατη μορφή θα θυμίζει ακόμα και κουκλόσπιτο!

Σχεδιασμός & Επιστημονική Επιμέλεια
Ελένη Παπαδάκη, Εικαστικός
ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ
Ηρακλειδών 16, Θησείο

Ημερομηνίες
Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016
15 Ιανουαρίου, 5 & 12 Φεβρουαρίου
5 Μαρτίου 2017

Ώρα 10:30-12:00

Κόστος
15 €/συνάντηση 
(συμπεριλαμβανομένων των υλικών)
Έκπτωση 10% στο δεύτερο παιδί


Για να συμπληρώσετε την αίτηση συμμετοχής, πατήστε εδώ

* Επιβεβαίωση κράτησης θέσης γίνεται μόνο με την καταβολή του συνολικού ποσού, μέσω τραπεζικής κατάθεσης στο λογαριασμό:
Alpha Bank ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ
IBAN: GR43 0140 1070 1070 0232 0003 550

και αποστολή του αντιγράφου συναλλαγής  στο edu@herakleidon-art.gr.
Απαιτείται το ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντος στην «Αιτιολογία κατάθεσης».


Πληροφορίες
Τ: 210 34 61 981
Ε: edu@herakleidon-art.gr
facebook
Δείτε επίσης:
«MATHTECH»: ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΩ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ
9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016-4 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017
Το εκπαιδευτικό εργαστήριο «Κατασκευάζω και Ανακαλύπτω» αποτελεί μια καινοτόμο δράση, που επικεντρώνεται στην έννοια της έρευνας. Στόχος του είναι να αντιληφθούν τα παιδιά πώς λειτουργεί ο πραγματικός κόσμος.
περισσότερα...