ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ με LEGO WeDo™ - scratch

 
 

20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019 - 31 ΜΑΐΟΥ 2020


Για μαθητές Δ΄- ΣΤ΄ Δημοτικού


Οι γονείς των μαθητών, με την επίδειξη του αποδεικτικού της συμμετοχής στο εργαστήριο, έχουν το προνόμιο μειωμένου εισιτηρίου για την έκθεση «ΕΥΡΗΚΑ».

Το πρόγραμμα Εισαγωγή στην Εκπαιδευτική Ρομποτική με LEGO Education WeDo 2.0 είναι σχεδιασμένο για τους μαθητές του δημοτικού, όπου μέσω της ομαδικής δραστηριότητας γύρω από την κατασκευή ενός ρομποτικού μοντέλου που αλληλεπιδρά με τον αληθινό κόσμο σε πραγματικό χρόνο, τα παιδιά ζουν μια συναρπαστική και ψυχαγωγική εμπειρία που δεν θέλουν να τελειώσει!

Κάθε κατασκευή ακολουθεί έναν «κώδικα» που είναι προϊόν της αλγοριθμικής σκέψης των μαθητών και πραγματώνεται στο ψηφιακό περιβάλλον του MIT Scratch.

Η πραγματοποίηση όλης αυτής της διαδικασίας γίνεται με το εκπαιδευτικό πακέτο LEGO Education WeDo 2.0 και εμπλέκει τα παιδιά σε πρακτική, ενεργητική, ομαδική εργασία διερευνητικού & πειραματικού χαρακτήρα (πρώιμοι επιστήμονες), τα βοηθά να κατακτήσουν τη μάθηση, τη γνώση αλλά και γλωσσικές δεξιότητες, μέσω της διατύπωσης ερωτήσεων, αναζήτησης μοτίβων, επιλογής στρατηγικών και της διατύπωσης συμπερασμάτων.

Οι γνώσεις που αποκτούν τα παιδιά σε αυτό το πρόγραμμα, μπορούν φυσικά να τους φανούν χρήσιμες σε περίπτωση που θελήσουν να συμμετάσχουν στον ετήσιο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές Δημοτικού που είναι προάγγελος της παγκόσμιας Ολυμπιάδας της διεθνούς Οργάνωσης WRO.

Ο σκοπός του προγράμματος Εισαγωγή στην Εκπαιδευτική Ρομποτική είναι η συναρπαστική εκμάθηση της φυσικής, της τεχνολογίας, των μαθηματικών και της μηχανικής (S.T.E.M.), πρακτικά χωρίς θεωρίες και περιττή ορολογία, και μεθόδων ανάλυσης και επίλυσης προβλημάτων. Ταυτόχρονα, δίνεται η δυνατότητα ανάπτυξης δεξιοτήτων εφευρετικότητας, αλγοριθμικών & προγραμματιστικών προτύπων και επίδειξης ομαδικού πνεύματος.

 


Τα εργαστήρια του οργανισμού STEM education βασίζονται στην εκπαιδευτική ύλη μεγάλων πανεπιστημίων, όπως MIT, Carnegie Mellon, Tufts, στο περιεχόμενο της οποίας ο οργανισμός έχει αποκλειστική πρόσβαση.

Σχεδιασμός & Επιστημονική επιμέλεια
STEM education (Οργανισμός εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας & Μαθηματικών)

ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ
Ηρακλειδών 16, Θησείο

Ημερομηνίες

1ος κύκλος
20 Οκτωβρίου, 10 και 24 Νοεμβρίου, 8 Δεκεμβρίου 2019

2ος κύκλος
22 Δεκεμβρίου 2019, 19 Ιανουαρίου, 2 και 16 Φεβρουαρίου 2020

3ος Κύκλος
10, 17, 24, 31 Μαΐου 2020

 

 

 

Ώρα: 12:30-14:00

Κόστος: 40 €* o κάθε κύκλος κατ' άτομο**

**Έκπτωση 10% στο δεύτερο παιδί

 

Για να συμπληρώσετε την αίτηση συμμετοχής, πατήστε εδώ


* Επιβεβαίωση κράτησης θέσης γίνεται μόνο με την καταβολή του συνολικού ποσού, μέσω τραπεζικής κατάθεσης στο λογαριασμό:
Alpha Bank ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ
IBAN: GR43 0140 1070 1070 0232 0003 550

και αποστολή του αντιγράφου συναλλαγής στο edu@herakleidon-art.gr.
Απαιτείται το ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντος στην «Αιτιολογία κατάθεσης».

Πληροφορίες
Τ: 211 215 0497
Δευτέρα - Παρασκευή, 10:00-14:00
Ε: edu@herakleidon-art.gr

facebook
Δείτε επίσης:
STEMATH
ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017-ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΜΑΪΟΥ 2018
Μέσα από το παιχνίδι με μια ποικιλία από εκπαιδευτικά υλικά, κατάλληλα για την ηλικία τους, τα παιδιά καλλιεργούν βασικές μαθηματικές δεξιότητες
περισσότερα...