Σχολεία

επιστημη, τεχνη και μαθηματικα: Αρχαία κινεζική επιστήμη και τεχνολογία
οκτωβριος 2017-ιουνιοσ 2018
Με αφετηρία την έκθεση που θα παρουσιαστεί και στα δυο κτίρια του μουσείου, οι μαθητές όλων των τάξεων και σχολικών βαθμίδων θα κατανοήσουν βιωματικά την κινεζική αντίληψη για την ανάπτυξη της επιστημονικής σκέψης σε σύγκριση με την αντίστοιχη ελληνική.
περισσότερα...
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2017-ΙΟΥΝΙΟΣ 2018
Οι μαθητές (Γυμνάσιο-Λύκειο) ανακαλύπτουν τη γοητεία των επιστημών με διαδραστικό τρόπο. Σε κάθε ενότητα, ταξιδεύουν σε διαφορετική εποχή με σκοπό να κινητοποιηθεί η κριτική τους σκέψη σχετικά με τις διαφορές του «σήμερα» και του «χθες».
περισσότερα...
ΕΞΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ: ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ, «ΝΟΤΕΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ»Οκτώβριος 2017-Μάϊος 2018
Παρέα με τους μαθητές του Λυκείου, θα προσπαθήσουμε να αποκωδικοποιήσουμε τον μυστικό κώδικα του Σύμπαντος και να ανακαλύψουμε τους κρυμμένους νόμους. Να συνθέσουμε την ουράνια αυτή «μελωδία» με αυτές τις κρυμμένες «νότες μουσικής». Έτσι, κοιτάζοντας προς τα πάνω να μπορέσουμε να προχωρήσουμε προς μια πληρέστερη κατανόηση του κόσμου.
περισσότερα...
ΛΙΛΙΠΟΥΤΕΙΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙΟκτώβριος 2017-Μάϊος 2018
Επανασχεδιασμένο ειδικά για τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας, αυτό το εργαστήριο τα ωθεί να αξιοποιήσουν την περιέργεια και την εφευρετικότητά τους. Το μάθημα στηρίζεται στη διαδραστικότητα και τον πειραματισμό, αφού τα παιδιά είναι ελεύθερα να αγγίξουν και να χειριστούν το εκπαιδευτικό υλικό (LEGO DUPLO), κάνοντας τα πρώτα τους βήματα στο χώρο των μαθηματικών και της λογικής ακολουθίας
περισσότερα...
Νεοι μηχανικοιΟκτώβριος 2017-Μάϊος 2018
Σχεδιασμένο για μαθητές των πρώτων τάξεων του Δημοτικού, αυτό το εκπαιδευτικό εργαστήριο δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να μεταμορφωθούν σε μικρούς επιστήμονες. Με στόχο πάντα να δώσουν λύση σε κάποιο πρόβλημα, μαθαίνουν να συνεργάζονται και κατανοούν τις απλές μηχανές, όπως τις τροχαλίες, τα γρανάζια, τις ρόδες, τους άξονες και τους μοχλούς -ένα θεμελιώδες κεφάλαιο της Μηχανικής–, δημιουργώντας κατασκευές με τουβλάκια LEGO.
περισσότερα...
LEGO WEDO™: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΟκτώβριος 2017-Μάϊος 2018
Επανασχεδιασμένο ειδικά για σχολεία, αυτό το εργαστήριο εισάγει τους μαθητές της Δ'-Ε' Δημοτικού στην Εκπαιδευτική Ρομποτική. Τα παιδιά κατασκευάζουν με δομικά στοιχεία (τουβλάκια) μηχανικές κατασκευές ως ήρωες της δικής τους φανταστικής περιπέτειας, τους δίνουν ζωή μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή με μια προσιτή γλώσσα προγραμματισμού και κατανοούν βασικές έννοιες της Φυσικής με τρόπο βιωματικό.
περισσότερα...