Σχολεία

ΕΠΙΣΤΗΜΗ,ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2018 - ΙΟΥΝΙΟΣ 2019
Στο νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Επιστήμη Τέχνη και Μαθηματικά», πραγματοποιείται μια διαδρομή στα θεμέλια της επιστημονικής σκέψης, μια πορεία αναζήτησης της δια-σύνδεσης Επιστήμης, Τέχνης και Μαθηματικών, μέσα από δραστηριότητες που προκύπτουν από την αλληλεπίδραση με διαδραστικά και παραστατικά εκθέματα εκλαΐκευσης και κατανόησης της επιστημονικής σκέψης καθώς και επιλεγμένα έργα Τέχνης από τα σημαντικότερα εικαστικά ρεύματα.

Παράλληλα αναπτύσσονται δραστηριότητες, οι οποίες μπορούν κάλλιστα να αποτελέσουν θεματικές επιλογές για διαθεματικές προσεγγίσεις στο πλαίσιο του αναλυτικού προγράμματος του Γυμνασίου.περισσότερα...

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2017-ΙΟΥΝΙΟΣ 2018

Μέσα από ένα συναρπαστικό ταξίδι στην ιστορία των αρχαίων μαθηματικών, οι μαθητές θα συναντήσουν τους πιο σημαντικούς σταθμούς της αρχαίας σκέψης.

περισσότερα...
ΕΞΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ: ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ, «ΝΟΤΕΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ»Οκτώβριος 2017-Μάϊος 2018
Παρέα με τους μαθητές του Λυκείου, θα προσπαθήσουμε να αποκωδικοποιήσουμε τον μυστικό κώδικα του Σύμπαντος και να ανακαλύψουμε τους κρυμμένους νόμους. Να συνθέσουμε την ουράνια αυτή «μελωδία» με αυτές τις κρυμμένες «νότες μουσικής». Έτσι, κοιτάζοντας προς τα πάνω να μπορέσουμε να προχωρήσουμε προς μια πληρέστερη κατανόηση του κόσμου.
περισσότερα...
STEM ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΟκτώβριος 2018-Μάϊος 2019

Λιλιπούτειοι Μηχανικοί, για παιδιά Νηπιαγωγείου, Νέοι Μηχανικοί, για παιδιά των τριών πρώτων τάξεων του και LEGO WEDO™: εκπαιδευτική ρομποτική για παιδιά των τριών τελευταίων τάξεων του Δημοτικού  περισσότερα...

Νεοι μηχανικοιΟκτώβριος 2017-Μάϊος 2018
Σχεδιασμένο για μαθητές των πρώτων τάξεων του Δημοτικού, αυτό το εκπαιδευτικό εργαστήριο δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να μεταμορφωθούν σε μικρούς επιστήμονες. Με στόχο πάντα να δώσουν λύση σε κάποιο πρόβλημα, μαθαίνουν να συνεργάζονται και κατανοούν τις απλές μηχανές, όπως τις τροχαλίες, τα γρανάζια, τις ρόδες, τους άξονες και τους μοχλούς -ένα θεμελιώδες κεφάλαιο της Μηχανικής–, δημιουργώντας κατασκευές με τουβλάκια LEGO.
περισσότερα...
LEGO WEDO™: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΟκτώβριος 2017-Μάϊος 2018
Επανασχεδιασμένο ειδικά για σχολεία, αυτό το εργαστήριο εισάγει τους μαθητές της Δ'-Ε' Δημοτικού στην Εκπαιδευτική Ρομποτική. Τα παιδιά κατασκευάζουν με δομικά στοιχεία (τουβλάκια) μηχανικές κατασκευές ως ήρωες της δικής τους φανταστικής περιπέτειας, τους δίνουν ζωή μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή με μια προσιτή γλώσσα προγραμματισμού και κατανοούν βασικές έννοιες της Φυσικής με τρόπο βιωματικό.
περισσότερα...