Σχολεία

επιστημη, τεχνη και μαθηματικα
οκτωβριος 2017-ιουνιοσ 2018
Με την ευκαιρία της ανακήρυξης από το Υπουργείο Παιδείας του 2018 ως Έτους Μαθηματικών το Μουσείο των Ηρακλειδών επαναφέρει μέρος των προηγούμενων ενοτήτων του, εμπλουτίζει το εκπαιδευτικό του πρόγραμμα και συνεχίζει τη βιωματική κατανόηση της κινέζικης αντίληψης για την ανάπτυξη της επιστημονικής σκέψης σε σύγκριση με την αντίστοιχη ελληνική.
περισσότερα...
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2017-ΙΟΥΝΙΟΣ 2018

Μέσα από ένα συναρπαστικό ταξίδι στην ιστορία των αρχαίων μαθηματικών, οι μαθητές θα συναντήσουν τους πιο σημαντικούς σταθμούς της αρχαίας σκέψης.

περισσότερα...
ΕΞΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ: ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ, «ΝΟΤΕΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ»Οκτώβριος 2017-Μάϊος 2018
Παρέα με τους μαθητές του Λυκείου, θα προσπαθήσουμε να αποκωδικοποιήσουμε τον μυστικό κώδικα του Σύμπαντος και να ανακαλύψουμε τους κρυμμένους νόμους. Να συνθέσουμε την ουράνια αυτή «μελωδία» με αυτές τις κρυμμένες «νότες μουσικής». Έτσι, κοιτάζοντας προς τα πάνω να μπορέσουμε να προχωρήσουμε προς μια πληρέστερη κατανόηση του κόσμου.
περισσότερα...
ΛΙΛΙΠΟΥΤΕΙΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙΟκτώβριος 2017-Μάϊος 2018
Επανασχεδιασμένο ειδικά για τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας, αυτό το εργαστήριο τα ωθεί να αξιοποιήσουν την περιέργεια και την εφευρετικότητά τους. Το μάθημα στηρίζεται στη διαδραστικότητα και τον πειραματισμό, αφού τα παιδιά είναι ελεύθερα να αγγίξουν και να χειριστούν το εκπαιδευτικό υλικό (LEGO DUPLO), κάνοντας τα πρώτα τους βήματα στο χώρο των μαθηματικών και της λογικής ακολουθίας
περισσότερα...
Νεοι μηχανικοιΟκτώβριος 2017-Μάϊος 2018
Σχεδιασμένο για μαθητές των πρώτων τάξεων του Δημοτικού, αυτό το εκπαιδευτικό εργαστήριο δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να μεταμορφωθούν σε μικρούς επιστήμονες. Με στόχο πάντα να δώσουν λύση σε κάποιο πρόβλημα, μαθαίνουν να συνεργάζονται και κατανοούν τις απλές μηχανές, όπως τις τροχαλίες, τα γρανάζια, τις ρόδες, τους άξονες και τους μοχλούς -ένα θεμελιώδες κεφάλαιο της Μηχανικής–, δημιουργώντας κατασκευές με τουβλάκια LEGO.
περισσότερα...
LEGO WEDO™: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΟκτώβριος 2017-Μάϊος 2018
Επανασχεδιασμένο ειδικά για σχολεία, αυτό το εργαστήριο εισάγει τους μαθητές της Δ'-Ε' Δημοτικού στην Εκπαιδευτική Ρομποτική. Τα παιδιά κατασκευάζουν με δομικά στοιχεία (τουβλάκια) μηχανικές κατασκευές ως ήρωες της δικής τους φανταστικής περιπέτειας, τους δίνουν ζωή μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή με μια προσιτή γλώσσα προγραμματισμού και κατανοούν βασικές έννοιες της Φυσικής με τρόπο βιωματικό.
περισσότερα...