Σχολεία

Αρχαία κινεζική επιστήμη και τεχνολογία
ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΒΑΘΜΙΔΩΝ
Οι μαθητές θα έρθουν σε επαφή με αξιοθαύμαστα τεχνολογικά επιτεύγματα του κινεζικού πολιτισμού, ενός από τους αρχαιότερους στον κόσμο, τα οποία καλύπτουν ένα ευρύ επιστημονικό φάσμα, από την αστρονομία και τη ναυσιπλοΐα μέχρι τις τεχνικές ύφανσης, την κατασκευή χαρτιού, την τυπογραφία, τη σεισμογραφία, κ.ά.
περισσότερα...
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2017-ΜΑΙΟΣ 2018
Οι μαθητές ανακαλύπτουν τη γοητεία των επιστημών με διαδραστικό τρόπο. Σε κάθε ενότητα, ταξιδεύουν σε διαφορετική εποχή με σκοπό να κινητοποιηθεί η κριτική τους σκέψη σχετικά με τις διαφορές του «σήμερα» και του «χθες»..
περισσότερα...
ΕΞΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝΟκτώβριος 2017-Μάιος 2018
Παρέα με τους μαθητές του Λυκείου, θα προσπαθήσουμε να αποκωδικοποιήσουμε τον μυστικό κώδικα του Σύμπαντος και να ανακαλύψουμε τους κρυμμένους νόμους. Να συνθέσουμε την ουράνια αυτή «μελωδία» με αυτές τις «κρυμμένες νότες μουσικής». Έτσι, κοιτάζοντας προς τα πάνω να μπορέσουμε να προχωρήσουμε προς μια πληρέστερη κατανόηση του κόσμου.
περισσότερα...
ΛΙΛΙΠΟΥΤΕΙΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙΟκτώβριος 2017-Μάιος 2018
Επανασχεδιασμένο ειδικά για τα σχολεία (μαθητές Νηπιαγωγείου), αυτό το εργαστήριο ωθεί τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας να αξιοποιήσουν την περιέργεια και την εφευρετικότητά τους. Το μάθημα στηρίζεται στη διαδραστικότητα και τον πειραματισμό, αφού τα παιδιά είναι ελεύθερα να αγγίξουν και να χειριστούν το εκπαιδευτικό υλικό και να το χρησιμοποιήσουν σύμφωνα με τις οδηγίες που τους δίνονται ή σύμφωνα με τη δική τους κρίση.  
περισσότερα...
Νεοι μηχανικοιΟκτώβριος 2017-Μάιος 2018
Σχεδιασμένο για μαθητές των πρώτων τάξεων του Δημοτικού, αυτό το εκπαιδευτικό εργαστήριο δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να μεταμορφωθούν σε μικρούς επιστήμονες. Με στόχο πάντα να δώσουν λύση σε κάποιο πρόβλημα, μαθαίνουν να συνεργάζονται και κατανοούν τις απλές μηχανές, όπως τις τροχαλίες, τα γρανάζια, τις ρόδες, τους άξονες και τους μοχλούς - ένα θεμελιώδες κεφάλαιο της Μηχανικής.
περισσότερα...
LEGO WEDO™: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΟκτώβριος 2017-Μάιος 2018
Ένα καινοτόμο εργαστήριο για μαθητές Δ'-Ε' Δημοτικού, όπου τα παιδιά ανακαλύπτουν τους νόμους της Μηχανικής εξερευνώντας και παρατηρώντας βήμα-βήμα τους μηχανισμούς που κατασκευάζουν τα ίδια, μέσα από πρωτότυπες δραστηριότητες και ολοκαίνουργιο εκπαιδευτικό υλικό.
περισσότερα...