Σχολεία

Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ3 Οκτωβρίου 2016-26 ΜΑΙΟΥ 2017 Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πραγματοποιείται στο πλαίσιο της νέας έκθεσης «ΠΛΕΥΣΙΣ» και απευθύνεται σε μαθητές Ε'-Στ' Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου με στόχο να τους φέρει σε επαφή με τον πρώτο αστρονομικό υπολογιστή της αρχαιότητας. Μέσα από μια συναρπαστική ιστορική αναδρομή οι συμμετέχοντες αποκτούν με τρόπο δημιουργικό μια συνολική εικόνα των λειτουργιών του μηχανισμού, αλλά και των επιστημονικών γνώσεων (μαθηματικά, μηχανολογία, αστρονομία) που απαιτεί ένα τέτοιο τεχνολογικό επίτευγμα.
περισσότερα...
ΑΣΤΡΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ3 Οκτωβρίου 2016-26 ΜΑΙΟΥ 2017 Μέσα από συνειρμικά και λεκτικά παιχνίδια, οι συμμετέχοντες (μαθητές Γυμνασίου) συνδέουν τους πλανήτες, τον Ήλιο και άλλα ουράνια σώματα με τους αρχαίους μύθους. Αναπτύσσουν κοσμολογικούς προβληματισμούς ως νεαροί φιλόσοφοι γύρω από την κυκλικότητα της δημιουργίας και της καταστροφής τόσο στο σύμπαν όσο και στη μυθολογία.
περισσότερα...
ΕΞΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ3 οκτωβριου 2016-26 ΜΑΙΟΥ 2017
Παρέα με τους μαθητές του Λυκείου, θα προσπαθήσουμε να αποκωδικοποιήσουμε τον μυστικό κώδικα του Σύμπαντος και να ανακαλύψουμε τους κρυμμένους νόμους. Να συνθέσουμε την ουράνια αυτή «μελωδία» με αυτές τις «κρυμμένες νότες μουσικής». Έτσι, κοιτάζοντας προς τα πάνω να μπορέσουμε να προχωρήσουμε προς μια πληρέστερη κατανόηση του κόσμου.
περισσότερα...
ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΧΟΛΜΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ3 οκτωβριου 2016-26 ΜΑΙΟΥ 2017
Τα παιδιά (μαθητές Γυμνασίου) θα έρθουν σε επαφή τόσο με με τη Λογική, τα Μαθηματικά και τη Φυσική όσο και με το λογοτεχνικό κόσμο του Σέρλοκ Χολμς και τη Βικτοριανή Εποχή, στο πλαίσιο μιας διαδραστικής αφήγησης, αξιοποιώντας παράλληλα και τα εκθέματα της μόνιμης έκθεσης «Παίζω και Καταλαβαίνω».
περισσότερα...
ΕΠΙΣΤΗΜΗ, ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ3 οκτωβριου 2016-ιουνιος 2017
Το καθημερινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα 2016-2017 «Επιστήμη, Τέχνη και Μαθηματικά» για μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων, ξεκινάει ανανεωμένο τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016. Αποτελεί συμπλήρωμα της σχολικής διδασκόμενης ύλης στην κατεύθυνση της διδακτικής διαθεματικότητας και στοχεύει στην ανάπτυξη της διερευνητικής σκέψης των μαθητών.
περισσότερα...
Σχολικες επισκεψεισ στην εκθεση «ΠΛΕΥΣΙΣ»3 Οκτωβριου 2016-Κυριακη 28 Μαϊου 2017
Δηλώστε εγκαίρως συμμετοχή για τις σχολικές επισκέψεις στην έκθεση «ΠΛΕΥΣΙΣ-Ναυπηγική και Ναυσιπλοΐα των Ελλήνων από την αρχαιότητα έως τους νεότερους χρόνους». Ένα μοναδικό ταξίδι στην ελληνική ναυπηγική και ναυσιπλοΐα από την προϊστορική αρχαιότητα έως τις αρχές του 20ού αιώνα, μια μαγευτική ιστορία ναυτικών ταξιδιών, ναυπηγικών επιτευγμάτων, διακίνησης ιδεών και τεχνολογικών εξελίξεων.
περισσότερα...
ΛΙΛΙΠΟΥΤΕΙΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ3 Οκτωβρίου 2016-26 ΜΑΙΟΥ 2017
Επανασχεδιασμένο ειδικά για τα σχολεία (μαθητές Νηπιαγωγείου), αυτό το εργαστήριο ωθεί τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας να αξιοποιήσουν την περιέργεια και την εφευρετικότητά τους. Το μάθημα στηρίζεται στη διαδραστικότητα και τον πειραματισμό, αφού τα παιδιά είναι ελεύθερα να αγγίξουν και να χειριστούν το εκπαιδευτικό υλικό και να το χρησιμοποιήσουν σύμφωνα με τις οδηγίες που τους δίνονται ή σύμφωνα με τη δική τους κρίση.  
περισσότερα...
Νεοι μηχανικοι3 οκτωβριου 2016-26 ΜΑΙΟΥ 2017
Σχεδιασμένο για μαθητές των πρώτων τάξεων του Δημοτικού, αυτό το εκπαιδευτικό εργαστήριο δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να μεταμορφωθούν σε μικρούς επιστήμονες. Με στόχο πάντα να δώσουν λύση σε κάποιο πρόβλημα, μαθαίνουν να συνεργάζονται και κατανοούν τις απλές μηχανές, όπως τις τροχαλίες, τα γρανάζια, τις ρόδες, τους άξονες και τους μοχλούς - ένα θεμελιώδες κεφάλαιο της Μηχανικής.
περισσότερα...
LEGO WEDO™: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ3 Οκτωβρίου 2016-26 ΜΑΙΟΥ 2017
Ένα καινοτόμο εργαστήριο για μαθητές Δ'-Ε' Δημοτικού, όπου τα παιδιά ανακαλύπτουν τους νόμους της Μηχανικής εξερευνώντας και παρατηρώντας βήμα-βήμα τους μηχανισμούς που κατασκευάζουν τα ίδια, μέσα από πρωτότυπες δραστηριότητες και ολοκαίνουργιο εκπαιδευτικό υλικό.
περισσότερα...
μΙΚΡΟΧΗΜΕΙΑ3 οκτωβριου 2016-26 ΜΑΙΟΥ 2017
Μια άμεση και διαδραστική εκπαιδευτική διαδικασία, που δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές του Γυμνασίου να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο της Χημείας, από το βασικό μέχρι και το πιο προχωρημένο επίπεδο, μέσα από ειδικά σχεδιασμένες δραστηριότητες, σύμφωνα με το πρόγραμμα της UNESCO (The UNESCO Global Microscience Experiments Project).
περισσότερα...
ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΧΟΛΜΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ