«μΙΚΡΟΧΗΜΕΙΑ» για σχολεια
Οκτώβριος 2017-Μάιος 2018
Για μαθητές Γυμνασίου

Σε αυτό το εργαστήριο οι μαθητές γνωρίζουν τη Χημεία με τον πιο άμεσο τρόπο! Πρόκειται για μια πρακτική μέθοδο ενασχόλησης με την επιστήμη, που αποτελεί πρωτοβουλία της UNESCO (The UNESCO Global Microscience Experiments Project) και έχει στόχο να καλυφθεί όλη η επιστημονική εκπαίδευση από το βασικό μέχρι και το πιο προχωρημένο επίπεδο.

Η προσέγγιση της ΜικροΧημείας προσφέρει καινούργια εκπαιδευτικά εργαλεία και συνεισφέρει στην ανάπτυξη ικανοτήτων χωρίς τη χρήση εργαστηρίων. Οι πειραματικές τεχνικές που χρησιμοποιούνται σε μικρή κλίμακα καλύπτουν οτιδήποτε είναι απαραίτητο, για παράδειγμα, από το διαχωρισμό των στοιχείων των μειγμάτων, έως τη μέτρηση των αντιδράσεων των χημικών στοιχείων.

Το πρόγραμμα ΜικροΧημεία αποτελεί μια άμεση και διαδραστική εκπαιδευτική διαδικασία που δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο της χημείας, μέσα από ειδικά σχεδιασμένες δραστηριότητες που συνοδεύονται από οδηγίες οι οποίες περιγράφουν τα επιστημονικά πειράματα.

Τα εργαστήρια του οργανισμού STEM education βασίζονται στην εκπαιδευτική ύλη μεγάλων πανεπιστημίων, όπως των MIT, Carnegie Mellon, Tufts, στο περιεχόμενο της οποίας ο οργανισμός έχει αποκλειστική πρόσβαση.


Σχεδιασμός & Επιστημονική επιμέλεια
STEM education (Οργανισμός εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας & Μαθηματικών)

ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ
Ηρακλειδών 16, Θησείο


Περίοδος Εκπαιδευτικού προγράμματος

Οκτώβριος 2017-Μάιος 2018

Ημέρες: Δευτέρα-Παρασκευή
Ώρα έναρξης: 11:00 & 12:00
Διάρκεια επίσκεψης: 60΄
Αριθμός μαθητών: 15 άτομα
Κόστος: 7 € ανά παιδί


Κρατήσεις
*
- Τηλεφωνικώς, στο 210 34 61 981,
Δευτέρα-Παρασκευή, 9:00-17:00
- Στο edu@herakleidon-art.gr

* Εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα, το σχολείο θα λάβει επιβεβαιωτική απάντηση από το μουσείο.

Πληροφορίες

Τ: 210 34 61 981
Ε: edu@herakleidon-art.gr


Δείτε επίσης:
«Αρχαια κινεζικη επιστημη και τεχνολογια»Σεπτεμβριος 2017-Ιανουαριος 2018Η έκθεση του Μουσείου Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κίνας στο Πεκίνο θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό μερικά από τα πιο αξιοθαύμαστα τεχνολογικά επιτεύγματα του κινεζικού πολιτισμού, ενός από τους αρχαιότερους στον κόσμο, τα οποία καλύπτουν ένα ευρύ επιστημονικό φάσμα, από την αστρονομία και τη ναυσιπλοΐα μέχρι τις τεχνικές ύφανσης, την κατασκευή χαρτιού, την τυπογραφία, τη σεισμογραφία, κ.ά., μέσα από ποικίλα ομοιώματα εφευρέσεων.
περισσότερα...