STEM ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 
Οκτώβριος 2018 - ΙΟΥΝΙΟΣ 2019
Τρία διαφορετικά προγράμματα για παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού

 

ΛΙΛΙΠΟΥΤΕΙΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ, για παιδιά Νηπιαγωγείου

Επανασχεδιασμένο ειδικά για σχολικές επισκέψεις, το εκπαιδευτικό εργαστήριο «Λιλιπούτειοι Μηχανικοί» ωθεί τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας να αξιοποιήσουν την περιέργεια και την εφευρετικότητά τους.

Το μάθημα στηρίζεται στη διαδραστικότητα και τον πειραματισμό, αφού τα παιδιά είναι ελεύθερα να αγγίξουν και να χειριστούν το εκπαιδευτικό υλικό (LEGO DUPLO) και να το χρησιμοποιήσουν σύμφωνα με τις οδηγίες που τους δίνονται ή σύμφωνα με τη δική τους κρίση.

Αποκτούν κατασκευαστικές ικανότητες, μαθαίνουν να ξεχωρίζουν και να ταξινομούν τα υλικά, παρατηρούν τα χρώματα και τα σχήματα και κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο χώρο των μαθηματικών και της λογικής ακολουθίας. Παράλληλα, ανακαλύπτουν τρόπους να εκφράζονται, να συνεργάζονται, αλλά και να ακολουθούν οδηγίες μεθοδικά, βήμα προς βήμα


ΝΕΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ, για μαθητές Α’ έως Γ’ Δημοτικού

Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο για μαθητές των πρώτων τάξεων του δημοτικού και τους δίνει τη δυνατότητα να μεταμορφωθούν σε μικρούς επιστήμονες. Με στόχο πάντα να δώσουν τη λύση σε κάποιο πρόβλημα, μαθαίνουν να συνεργάζονται και κατανοούν τις απλές μηχανές, όπως τις τροχαλίες, τα γρανάζια, τις ρόδες, τους άξονες, τους μοχλούς - ένα θεμελιώδες κεφάλαιο της Μηχανικής.

Στους Νέους Μηχανικούς τα παιδιά κατανοούν διασκεδάζοντας όλα τα φυσικά μεγέθη της Μηχανικής (ταχύτητα, δύναμη, ροπή, τριβή, έργο, κ.ά.). Οι κατασκευές πραγματοποιούνται με τα «κλασικά» τουβλάκια LEGO και όλες οι δραστηριότητες συνοδεύονται από ειδικά διαμορφωμένα φύλλα εργασίας που επιτρέπουν στο παιδί να επαληθεύει με απλό τρόπο που έμαθε.

LEGO WEDO™: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ, για μαθητές Δ' έως Ε' Δημοτικού

Επανασχεδιασμένο ειδικά για σχολεία, το επιτυχημένο εκπαιδευτικό εργαστήριο LEGO WeDo™ εισάγει με επιτυχία τους μαθητές του Δημοτικού στην Εκπαιδευτική Ρομποτική. Τα παιδιά κατασκευάζουν με δομικά στοιχεία (τουβλάκια) μηχανικές κατασκευές ως ήρωες της δικής τους φανταστικής περιπέτειας, επιλύοντας ταυτόχρονα πραγματικά προβλήματα του φυσικού κόσμου που τα περιβάλλει. Επιπλέον, μαθαίνουν πώς μπορούν να «δώσουν ζωή» στις κατασκευές τους μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, αποκτώντας δεξιότητες προγραμματισμού, μηχανικής (σχεδιασμός και κατασκευή) και επίλυσης προβλημάτων (problem solving).

Οι συμμετέχοντες χωρίζονται σε ομάδες 2-3 ατόμων και με την καθοδήγηση του εκπαιδευτή μαθαίνουν να υλοποιούν project μέσα από την ομαδική εργασία. Επίσης κατανοούν βασικές έννοιες της φυσικής με τρόπο βιωματικό, χρησιμοποιώντας άξονες, γρανάζια, τροχαλίες, κλπ. και μαθαίνουν να προγραμματίζουν αλγοριθμικά, με μια προσιτή, γραφική γλώσσα προγραμματισμού.

Τέλος, τα παιδιά αποκτούν κι αναπτύσσουν τόσο οργανωτικές όσο και κινητικές δεξιότητες χειρισμού και επικοινωνίας.

 

Τα εργαστήρια του οργανισμού STEM education βασίζονται στην εκπαιδευτική ύλη μεγάλων πανεπιστημίων, όπως  των MIT, Carnegie Mellon, Tufts, στο περιεχόμενο της οποίας ο οργανισμός έχει αποκλειστική πρόσβαση.

Οδηγίες και Όροι για τη συμμετοχή οργανωμένων σχολικών ομάδων

Σχεδιασμός & Επιστημονική επιμέλεια
STEM education 

 


ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ
Ηρακλειδών 16, Θησείο

Περίοδος Εκπαιδευτικού προγράμματος

Οκτώβριος 2018-Ιούνιος 2019


Ημέρες: Δευτέρα-Παρασκευή
Ώρα έναρξης: 11:00 & 12:00
Διάρκεια επίσκεψης: 60΄
Κόστος: 7 € ανά παιδί

Ελάχιστος αριθμός, 15 μαθητές ανά τμήμα.
Απαραίτητη η τηλεφωνική προκράτηση.

Πληροφορίες - Κρατήσεις*
Τ: 210 34 61 981
Δευτέρα - Παρασκευή, 9:00-17:00
Ε: edu@herakleidon-art.gr
* Εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα, το σχολείο θα λάβει επιβεβαιωτική απάντηση από το μουσείο.

Δείτε επίσης:
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2018 - ΙΟΥΝΙΟΣ 2019

 Βιωματικές, αλληλεπιδραστικές ξεναγήσεις στα σημαντικότερα τεχνολογικά επιτεύγματα που υπηρέτησαν τον Πόλεμο στην Αρχαία Ελλάδα: από το μεγάλο όπλο των Αθηναίων, την τριήρη ως την πολιορκητική Ελέπολι και από τον φορητό οπλισμό των πολεμιστών ως τις πολιορκητικές μηχανές και τους καταπέλτες - ανάμεσα σε τείχη, τάφρους και σκηνές μεγάλων μαχών. Πως επιτίθονταν, πως αμύνονταν, [...] 

περισσότερα...