Το Μουσείο

ιστορια

Το Μουσείο Ηρακλειδών στην πρώτη δεκαετία της λειτουργίας του (2004-2014) εστίασε στις καλές τέχνες  («Experience in Visual Arts») και διοργάνωσε εκθέσεις σημαντικών δημιουργών (M.C. Escher, Victor VasarelyCarol WaxΚωνσταντίνος ΞενάκηςAdolf LutherFrancesco ScavulloToulouse-LautrecEdgar DegasEdvard Munch, Sol LeWitt, κ.ά.).

Παράλληλα, οι καλλιτεχνικές αυτές εκθέσεις πλαισιώθηκαν από ποικίλες πολιτιστικές πρωτοβουλίες (σεμινάρια, εργαστήρια, μουσικές και λογοτεχνικές εκδηλώσεις, κ.ά.), ώστε οι επισκέπτες να προσεγγίσουν με αμεσότητα την ουσία του οράματος των δημιουργών του, Παύλου και Άννας-Μπελίντα Φυρού.

Σήμερα το Μουσείο των Ηρακλειδών έχει μετεξελιχθεί σε διαδραστικό κέντρο εκλαΐκευσης της επιστήμης και σε τεχνολογικό  Μουσείο που εστιάζει στην αρχαιότητα, με έμφαση στα επιτεύγματα των Αρχαίων Ελλήνων. Βασιζόμενο στη φιλοσοφία των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που το ίδιο καθιέρωσε, στο τρίπτυχο δηλαδή Επιστήμη, Τέχνη και Μαθηματικά, συνεχίζει να προσφέρει σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και ενήλικες  πρωτότυπα εκπαιδευτικά προγράμματα με αφορμή και έμπνευση την έκθεσή του «ΕΥΡΗΚΑ, Επιστήμη, Τέχνη και Τεχνολογία των Αρχαίων Ελλήνων».

Φιλοδοξία των ιδρυτών του Μουσείου, των επιστημονικών του συμβούλων και όλου του προσωπικού, είναι η αφύπνιση του ερευνητικού πνεύματος των νέων και η προετοιμασία τους ώστε να ανταποκριθούν στις αυξανόμενες απαιτήσεις ενός κόσμου που αλλάζει γρήγορα, εκμεταλλευόμενοι τον πλούτο των μηνυμάτων που μπορεί να δώσει ένα ένδοξο παρελθόν για να δομηθεί ένα αντίστοιχο μέλλον.

 

ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΜΑΣ