Το Μουσείο

πωλητηριο

Επιλέγουμε με ιδιαίτερη προσοχή τα προϊόντα που μπορείτε να βρείτε στα Πωλητήρια του Μουσείου – Ηρακλειδών 16 και Αποστόλου Παύλου 37 – έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στο ύφος του Μουσείου, να περιστρέφονται γύρω από τη θεματολογία μας και να υπηρετούν τη φιλοσοφία μας, δηλαδή την Επιστήμη, την Τέχνη και την Τεχνολογία . Επιπλέον, να συνάδουν με τα πρότυπα ποιότητας και αισθητικής που έχουμε καθιερώσει σε όλες μας τις δραστηριότητες. 

Είναι βέβαιο ότι το φιλότεχνο και φιλομαθές κοινό, θα βρει εδώ προϊόντα που θα καλύψουν τις ανάγκες του, είτε αναζητά δώρο – παιδικό, ενηλίκων, επιχειρηματικό - είτε κάτι για προσωπική χρήση.

 

Μεταλλικό παζλ-γρίφος
Βάλτε το μυαλό σας στη δοκιμασία της επίλυσης αυτής της σειράς μικρών, φαινομενικά απλών αλλά δύσκολων σπαζοκεφαλιών. Πρόκειται για σπαζοκεφαλιές δυο τεμαχίων από μέταλλο και σκοπός είναι κάποιος να καταφέρει να τα ξεχωρίσει και να τα ξαναενώσει.

Προϊόντα για παιδιά ηλικίας 6+ από τη σειρά Brainbusting της εταιρείας Professor Puzzle Ltd.
Διάφορα σετ χειροτεχνίας
Φτιάξτε το δικό σας χαρτί, δημιουργήστε κάρτες και κορνίζες , φτιάξτε καταπληκτικά δαντελωτά σχέδια πάνω σε περγαμηνές,. Πρόκειται για πακέτα κατασκευής χαρτιού, χαρακτικής μετάλλου και διακόσμησης περγαμηνής. Σε κάθε κιτ περιέχονται όλα τα απαραίτητα για τη χειροτεχνία καθώς και αναλυτικές βήμα προς βήμα οδηγίες.

Προϊόντα για παιδιά ηλικίας 14+ από τη σειρά Craft Kits της εταιρείας House of Crafts.
 Βιβλιοεπιλογές
Με αφορμή την έκθεση Αρχαίας Κινεζικής Επιστήμης και Τεχνολογίας

Ελιά και Ρύζι
.
 Δίγλωσση (Ελληνικά – Αγγλικά) έκδοση που σκαλίζει στα υλικά και τις συνταγές αναζητώντας σημεία επαφής ανάμεσα στην ελληνική και την κινέζικη παράδοση.
Χάρτινο το καραβάκι. Της Σοφίας Ζαραμπούκα. Ακολουθώντας τη διαδρομή του χαρτιού από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας. Περιλαμβάνει θεατρικό παιχνίδι Αυτό το βιβλίο της Σοφίας Ζαραμπούκα προσκαλεί τα παιδιά σε ένα μαγικό ταξίδι σε τόπους και εποχές που ακολουθεί τη διάδοση του χαρτιού από την αρχαιότητα ως σήμερα. Στο βιβλίο συμπεριλαμβάνεται μια θεατρική διασκευή που μπορεί να παιχτεί στο σπίτι ή στο σχολείο.
Ιστορία του χαρτιού. Το μοναδικό ελληνικό βιβλίο πάνω στην ιστορία και την πορεία της διάδοσης και της εξέλιξης της χαρτοποιίας ως τεχνικής και ως τέχνης. Η πλέον κατάλληλη αφετηρία για οποιονδήποτε θελήσει να εντρυφήσει επιστημονικά αλλά και από περιέργεια στο χαρτί και την πορεία του.
Η ιδιοφυής Κίνα. Τρεις χιλιάδες χρόνια επιστημών, ανακαλύψεων και εφευρέσεων. Βασισμένο στην επιστημονική αυθεντία του Δρα Τζόζεφ Νήντχαμ - του μεγαλύτερου στον κόσμο μελετητή της κινεζικής επιστήμης –το βιβλίο αποτελεί μια συναρπαστική γνωριμία με την εκπληκτική και ανεπανάληπτη ιστορία των επιστημονικών επιτευγμάτων της αρχαίας Κίνας.
Παράξενες ιστορίες από το κινεζικό σπουδαστήριο. Δώδεκα ιστορίες από τις σχεδόν πεντακόσιες που συνέλεξε και έγραψε ο Που Σονγκλίνγκ, Κινέζος λόγιος, τον 17ο αιώνα, οι οποίες αποτελούν απόσταγμα της μακράς κινεζικής παράδοσης στο υπερφυσικό και στη λογοτεχνία του φανταστικού.
Αναμνηστικά
Με αφορμή την έκθεση Αρχαίας Κινεζικής Επιστήμης και Τεχνολογίας

Σετ έξι τεμαχίων
αδιάβροχων σουβέρ-παζλ διπλής όψης με διαφορετικό σχέδιο σε κάθε όψη.
Μαγνητικό μπλοκ μικρού μεγέθους 50 λευκών φύλλων και με οικολογικό μολύβι.
Μαγνητικός σελιδοδείκτης.
Ημιδιαφανής βεντάλια από σκληρό πλαστικό.
Σετ τ​σαγιού τεσσάρων τεμαχίων

Η παρασκευή και κατανάλωση τσαγιού είναι μια μοναδική ιεροτελεστία συνδεδεμένη με την κινέζικη παράδοση και αποτελεί κομμάτι του πολιτισμού αυτής της μεγάλης χώρας.

Το σερβίτσιο τσαγιού σας προσφέρει τη δυνατότητα να βιώσετε την ιεροτελεστία. Αποτελείται από την κούπα, το σουρωτήρι, το καπάκι  και το πιατάκι. Η κούπα και το καπάκι της είναι διακοσμημένα με κινέζικα ιδεογράμματα. 

Το σετ πωλείται σε καλαίσθητο κουτί από σκληρό χαρτόνι και σε ανάλογη τσάντα μεταφοράς.

Ιδιαίτερα Δώρα 
Συλλεκτική κεραμική πιατέλα κατασκευασμένη ειδικά για το Μουσείο Ηρακλειδών. Στο κεραμικό απεικονίζονται προσφιλή θέματα της τέχνης του Edgar Degas. Το προϊόν, που κυκλοφορεί σε μόλις 400 αντίτυπα, συνοδεύεται από πιστοποιητικό γνησιότητας του Ολλανδικού οίκου κεραμικών Schoonhoven Keramiek.
Ολομέταξο μαντήλι Toulouse Lautrec «Ombres chinoises» από την Brochier Soieries της Lyon, σε ύφανση twill και 63 gr/m² μετάξι.
Ολομέταξο μαντήλι με σχέδια έργων Edgar Degas, κατασκευασμένα ειδικά για το Μουσείο Ηρακλειδών
Ολομέταξη γραβάτα σε σχέδια του M.C. Escher, τυπωμένες στο χέρι στην Ιταλία, με πιστοποιητικό γνησιότητας από το Ίδρυμα MC Escher.
Ολομέταξη γραβάτα σε σχέδια έργων Edgar Degas, κατασκευασμένες ειδικά για το Μουσείο Ηρακλειδών
Σελιδοδείκτες 
Μεταλλικοί σελιδοδείκτες σε διάφορα σχήματα, φιλοτεχνημένοι από ορείχαλκο, όλοι σχεδιασμένοι και κατασκευασμένοι από τον γλύπτη Παναγιώτη Τζαφόλια.
ZOLO
Εκπαιδευτικό παιχνίδι που ενεργοποιεί τη δημιουργικότητα, την εφευρετικότητα και τη φαντασία των μικρών μας φίλων.
Με τη βοήθεια των χρωμάτων, των μοτίβων και των σχημάτων, τα παιδιά εκφράζουν τα συναισθήματα και τον αυθορμητισμό τους.
Δεν υπάρχουν λανθασμένες επιλογές ή παράλογα αποτελέσματα. Υπάρχει μόνο η ανάπτυξη δεξιοτήτων μέσα από τη δημιουργική απασχόληση.

Για παιδιά ηλικίας 5+.
Μπορείτε να δείτε και τις ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ μας, ΕΔΩ!

Τα έσοδα των πωλητηρίων διατίθενται αποκλειστικά για τις εκθέσεις και τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες του μουσείου.

Πωλητήριο κτιρίου Ηρακλειδών 16, Θησείο
Κατερίνα Λειβαδιώτη
Τ:
210 34 61 981
F: 210 34 58 225
E: shop@herakleidon-art.gr

Πωλητήριο κτιρίου Απ. Παύλου 37, Θησείο
Καλλιόπη Μπορμπουδάκη
Τ: 211 01 26 486
Ε: museum@herakleidon-art.gr


ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΜΑΣ