«ΕΠΙΣΤΗΜΗ, ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ» σε ολη στην Ελλαδα: Το προγραμμα ταξιδευει στις Κυκλαδες
Παρασκευη, 1 Μαιου 2015-Τριτη, 31 Μαιου 2016
Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε το 2015 το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείου Ηρακλειδών «Επιστήμη, Τέχνη και Μαθηματικά» στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Μήλο και την Ίο, υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και  με την ευγενική χορηγία της εταιρείας Celestyal Cruises.

Συγκεκριμένα, από το Μάιο μέχρι και τον Οκτώβριο του 2015, το πρόγραμμα παρακολούθησαν 550 μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, του Γυμνασίου και του Λυκείου της Μήλου, ενώ το Νοέμβριο το ίδιο πρόγραμμα παρουσιάστηκε σε 212 μαθητές του Δημοτικού, του Γυμνασίου, του Λυκείου και του ΕΠΑΛ Ίου.

Η παρουσίαση του προγράμματος διαρκεί δυο διδακτικές ώρες για κάθε τμήμα. Την πρώτη ώρα τα παιδιά αλληλεπιδρούν  ελεύθερα με επιλεγμένα διαδραστικά εκθέματα του μουσείου, ενώ τη δεύτερη μαθαίνουν να διαχειρίζονται βασικές μαθηματικές έννοιες που αντιστοιχούν στην ύλη της τάξης τους, συμμετέχοντας στην παρουσίαση μιας θεματικής ενότητας από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Επιστήμη, Τέχνη και Μαθηματικά». Στους εκπαιδευτικούς των σχολείων δόθηκε όλο το συνοδευτικό παιδαγωγικό υλικό σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή για τη συνεχή αξιοποίησή του στην εκπαιδευτική διαδικασία, ενώ σε κάθε μαθητή που συμμετείχε η εταιρεία προσέφερε ένα αναμνηστικό-χρηστικό δώρο.

Το πρόγραμμα «Επιστήμη, Τέχνη και Μαθηματικά» του Μουσείου Ηρακλειδών (σχεδιασμός-επιστημονική επιμέλεια: Άρης Μαυρομμάτης-Αποστόλης Παπανικολάου, Ερευνητές της Διδακτικής των Μαθηματικών), είναι συνέχεια κι επέκταση του γνωστού από το 2005 προγράμματος «Τέχνη και Μαθηματικά». Αποτελεί συμπλήρωμα της σχολικής διδασκόμενης ύλης στην κατεύθυνση της διδακτικής διαθεματικότητας και υλοποιείται μέσα από δραστηριότητες που προκύπτουν από την αλληλεπίδραση με τα εκθέματα και τα επιλεγμένα έργα τέχνης της μόνιμης διαδραστικής  έκθεσης «Παίζω και καταλαβαίνω» στο Κεντρικό κτίριο του μουσείου (Ηρακλειδών 16, Θησείο, Α΄ και Β΄ όροφος). Η έκθεση από τον Οκτώβριο του 2014 έχει υποδεχτεί περισσότερους από 20.000 μαθητές, ενώ από το Μάρτιο του 2015 είναι ανοικτή και κάθε Κυριακή 10:00-18:00 για ενηλίκους και οικογένειες, αλλά κι όλους όσοι ενδιαφέρονται να εμπλουτίσουν τις επιστημονικές γνώσεις τους με τον πιο ψυχαγωγικό τρόπο. 

Δείτε το βίντεο για την παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος σε μαθητές της Μήλου, ΕΔΩ

H Celestyal Cruises με 30 χρόνια εμπειρίας σήμερα είναι η μοναδική εταιρεία κρουαζιέρας η οποία εδρεύει στην Ελλάδα. Επισκέπτεται τα περισσότερα ελληνικά λιμάνια από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία (συνολικά 30 λιμάνια) προωθώντας την αυθεντική ελληνική εμπειρία και προβάλλοντας τις ομορφιές, τη φιλοξενία, τις γεύσεις και τον πολιτισμό της χώρας μας στους ξένους επισκέπτες. Διαχειρίζεται έξι κρουαζιερόπλοια εκ των οποίων τα τέσσερα εκκινούν από ελληνικά λιμάνια ενώ τα άλλα δύο είναι ναυλωμένα στον μεγάλο τουριστικό όμιλο TUI. Αποτελώντας ένα ραγδαία αναπτυσσόμενο επιχειρηματικό οργανισμό και με σεβασμό στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις των φιλοξενούμενων του, η Celestyal Cruises προσφέρει καθημερινά σταθερή ποιότητα υψηλών υπηρεσιών, σε εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες. Μέσα στο 2015 απέσπασε το βραβείο «Καλύτερης Στρατηγικής Επικοινωνίας» στα ναυτιλιακά βραβεία Ευκράντη και τρία βραβεία στα Tourism Awards: ένα χρυσό στην κατηγορία «Κρουαζιέρα - Θεματικές Εκδηλώσεις» και δύο αργυρά στις κατηγορίες «Συνεισφορά στην εθνική οικονομία» και «Υποστήριξη τοπικών κοινοτήτων – Νέοι προορισμοί». Παράλληλα, ως επιβεβαίωση των καινοτόμων πρακτικών της, η εταιρεία διακρίθηκε στο θεσμό των HR Community Awards με πέντε Silver Awards. Τέλος, η Celestyal Cruises είναι η μοναδική εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρουαζιέρας (CLIA Ευρώπη).
 
Κεντρικό κτίριο: Ηρακλειδών 16, 118 51 Θησείο, Αθήνα,  Τ: 210 34 61 981, F: 210 34 58 225, Ε: info@herakleidon-art.gr 
Παράρτημα: Απ. Παύλου 37, 118 51 Θησείο, Αθήνα, T: 211 012 6486, E: annex@herakleidon-art.gr