Το Μουσείο

ΑΠΟΣΤΟΛΗ
Το Μουσείο Ηρακλειδών υπηρετεί από το 2004 την τέχνη, την παιδεία και τον πολιτισμό. Όραμά του είναι να προσφέρει στους νέους την πνευματική και ψυχική καλλιέργεια, που θα τους καταστήσει ικανούς να αντιμετωπίσουν τις αυξημένες απαιτήσεις της σημερινής αλλά και της αυριανής εποχής. Εμπνευστές και ιδρυτές του μουσείου είναι ο Παύλος και η Άννα-Μπελίντα Φυρού.

Σήμερα το Μουσείο Ηρακλειδών έχει μετεξελιχτεί σε διαδραστικό κέντρο εξοικείωσης με την επιστήμη. Στο πλαίσιο αυτής της φιλοσοφίας, η Διαδραστική Έκθεση «Παίζω και Καταλαβαίνω» στο κτίριο της οδού Ηρακλειδών 16 προσκαλεί τα παιδιά και τους ενηλίκους να έρθουν σε επαφή με την επιστήμη, την τέχνη και τα μαθηματικά, μέσα από το δημιουργικό παιχνίδι με κατάλληλα επιλεγμένα και σχεδιασμένα διαδραστικά εκθέματα.

Με βασική του φιλοσοφία το τρίπτυχο «Επιστήμη, Τέχνη και Μαθηματικά», το Μουσείο Ηρακλειδών συνεχίζει να υλοποιεί καινοτόμα επιμορφωτικά προγράμματα για μαθητές, εκπαιδευτικούς κι ενηλίκους στο κτίριο της οδού Ηρακλειδών 16, καθώς και εκθέσεις έργων τέχνης και εξοικείωσης με την επιστήμη στο κτίριο της οδού Απ. Παύλου 37.


 

ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΜΑΣ