Δρώμενα

Αρχική Σελίδα
Το Μουσείο
Τα Εκθέματα
Το Κτίριο
Η Περιοχή
Μορφωτικά Προγράμματα
Οργάνωση Εκδηλώσεων
Δρώμενα
Δεσμοί
Σχόλια Επισκεπτών
Επικοινωνία - Χάρτης


ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

Χορηγός εκπαιδευτικού εξοπλισμού:


Χορηγός εκπαιδευτικών
προγραμμάτων:


 

Χορηγοί Επικοινωνίας:


 

 

 

 


 

Υποστηρίζουμε:

 

 

 

 

 


 

 

 
Δρώμενα
Προσεχή  | Προηγούμενα"ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΙΘΑΝΟ ΚΥΡΙΟ ESCHER" - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ 7-11 ΕΤΩΝ
Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2013-Κυριακή, 14 Απριλίου 2013

"Γράφοντας με τον απίθανο κύριο Escher"

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για παιδιά σχολικής ηλικίας

(7-11 ετών)


Οι παράδοξες εικόνες του M.C. Escher δεν είναι στατικές. Οι μέλισσες γίνονται πουλιά και τα πουλιά ψάρια καθώς οι εικόνες διαδέχονται η μία την άλλη. Όπως ακριβώς σε ένα comic!Με αφορμή τα εκθέματα του M.C. Escher που φιλοξενούνται στο Μουσείο, μιλάμε για την αφήγηση και τα comics. Στη συνέχεια, καλούμε τα παιδιά να εμπνευστούν από το έργο του μεγάλου δημιουργού, να πλάσουν δικές τους μικρές ιστορίες και να τις αποτυπώσουν με την τέχνη των comics. Σκοπός του προγράμματος είναι τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με το έργο του M.C. Escher με τρόπο ευχάριστο και να αναπτύξουν τη δημιουργική σκέψη και γραφή τους.

 

Ηλικίες: Παιδιά σχολικής ηλικίας (7-11 ετών)
   
Διάρκεια εργαστηρίου: 2 ώρες
   
Κόστος συμμετοχής: 15 ευρώ
10 % έκπτωση σε αδέρφια
50% έκπτωση για κατόχους κάρτας ανεργίας
   
Ώρα: 11:30 - 13:30
   
Ημερομηνίες: 20/1, 10/2, 10/3, 14/4
   
Διοργάνωση: COMICDOM PRESS
www.junior.comicdom-press.gr
Επιμέλεια: Λήδα Τσενέ, Phd,
Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Comicdom Press


Συντελεστές: 

Βασιλεία Βαξεβάνη- Αφηγήτρια 
Η Βασιλεία Βαξεβάνη σπούδασε κλασσική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Αρχαία Ελληνική Ποίηση. Στη συνέχεια, σπούδασε στη Σχολή Αφηγηματικής Τέχνης του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών. Ασχολείται με την αφήγηση επαγγελματικά από το 2006 συμμετέχοντας στην ομάδα Παραμυθοκόρες. Αφηγείται σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε σχολεία, βιβλιοθήκες, Μουσεία, ενώ έχει συνεργαστεί με πολιτιστικούς και εκπαιδευτικούς οργανισμούς σε όλον τον κόσμο. 
Μιχάλης Διαλυνάς – Δημιουργός comics
Ο Μιχάλης Διαλυνάς ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην AKTO, στον τομέα ΣΚΙΤΣΟ – COMIC – CARTOON. Το 2005, απέσπασε το 1ο Βραβείο Νέων Καλλιτεχνών του Ετήσιου Διαγωνισμού του περιοδικού 9 της Ελευθεροτυπίας. Έχει συνεργαστεί με διαφημιστικές εταιρείες και εκδοτικούς οίκους, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στην Ελλάδα, η δουλειά του έχει εκδοθεί από την Comicdom Press, στην προσωπική ανθολογία σύντομων ιστοριών, TRINKETS, και τα δύο τεύχη της σειράς SWAN SONGS. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις και έχει αποσπάσει πολλαπλά βραβεία για το έργο του. Το 2011, τιμήθηκε με το ΕΒΓΕ Εικονογράφησης Εξωφύλλου, για την ανθολογία TRINKETS, ενώ δουλειές του έχουν δημοσιευθεί στις διεθνούς φήμης ανθολογίες comics, POPGUN (Image), DARK HORSE PRESENTS και SPERA (Archaia). Συμμετέχει σε εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες γύρω από την Τέχνη των comics.
 Επιμέλεια: 
Λήδα Τσενέ- Επικοινωνιολόγος, PhD
 Η Λήδα Τσενέ σπούδασε στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου, όπου και ολοκλήρωσε τη διδακτορικής της διατριβή. Διδάσκει στο ίδιο Τμήμα, “Comics και Επικοινωνία”, καθώς και στο Τμήμα Πληροφορικής και ΜΜΕ του ΤΕΙ Πάτρας. Είναι Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων της Comicdom Press, ενώ επιμελείται καλλιτεχνικά το φεστιβάλ Comicdom Con Athens. Έχει συνεργαστεί με φορείς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για τη διοργάνωση εκθέσεων και εκπαιδευτικών σεμιναρίων για μαθητές και εκπαιδευτικούς με θέμα τα comics.ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Κα Ελένη Μ. Νομικού (Δευτ. - Παρ. 09:00-13:00)
τηλ.: 210 34 61 981 (εσωτ. 201), κιν.: 6947 277 697
email: enomikou@herakleidon-art.gr  ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣΜουσείο
Ηρακλειδών


Κεντρικό κτίριο
Ηρακλειδών 16, Θησείο
118 51 Αθήνα
T: 210 34 61 981
F: 210 34 58 225
E: info@herakleidon-art.gr

Παράρτημα
Απ Παύλου 37, Θησείο 118 51, Αθήνα
T: 211 012 6486
E: annex@herakleidon-art.gr

(Στάση Metro: Θησείο)

Ενημερωθείτε για τα νέα μας μέσω email:


Πληκτρολογήσετε μια ή παραπάνω λέξεις για να κάνετε αναζήτηση:

  © 2005-2016 Μουσείο Ηρακλειδών. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος οδηγός | Νομικές Πληροφορίεs