Πέμπτες για την Τέχνη και τη Σκέψη
Πέμπτη 26 Ιανουαρίου-Πέμπτη 11 Μαΐου 2017
H ActionPlus ΚΟΙΝΣΕΠ διοργανώνει στο Μουσείο Ηρακλειδών συναντήσεις σεμιναριακού χαρακτήρα με σημαντικούς εισηγητές που προσεγγίζουν ιδιαίτερα θέματα.

Περιγραφή και Ημερομηνίες

26 Ιανουαρίου & 2 Φεβρουαρίου
Η διδασκαλία του Αριστοτέλη και του Επίκουρου ανοίγει δρόμους στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τη ζωή και τις επιλογές μας.
Η δρ. Σοφία Πρωτόπαπα, μας εισάγει με τον δικό της ιδιαίτερο διαδραστικό τρόπο, στη φιλοσοφική σκέψη δίνοντάς μας μια ευκαιρία να δούμε έννοιες όπως ‘ευτυχία’, ‘ευδαιμονία’ και ‘ηδονή’ με μία νέα, ουσιαστική ματιά.
Πληροφορίες: http://bit.ly/2i8J5gQ
Κρατήσεις: https://goo.gl/forms/O187nasdRxqBleNF2

9 Φεβρουαρίου
Η εκτιμήτρια έργων τέχνης, Αγγελική Ντούρου μας εισάγει στον κόσμο της αγοράς έργων τέχνης και μας εξοικειώνει με ένα χώρο που για πολλούς είναι απροσπέλαστος, και σίγουρα ιδιαίτερα γοητευτικός.
Πληροφορίες: http://bit.ly/2jdbBuC
Κρατήσεις: https://goo.gl/forms/O187nasdRxqBleNF2

23 Φεβρουαρίου
Ο βραβευμένος αρχιτέκτονας Πραξιτέλης Κονδύλης, με αφορμή το κεντρικό μήνυμα της τελευταίας Biennale Αρχιτεκτονικής της Βενετίας, προσεγγίζει το θέμα «Αρχιτεκτονική και Κρίση» και αναλύει την Αρχιτεκτονική ως «καθρέφτη» της κοινωνικής αλλαγής αντλώντας παραδείγματα από έργα και τάσεις του 20ού και 21ου αιώνα.
Πληροφορίες: http://bit.ly/2i8NAb6
Κρατήσεις: https://goo.gl/forms/O187nasdRxqBleNF2

2 & 9 Μαρτίου
Μπορεί ο μύθος να υπάρξει χωρίς τον τόπο;
Η πολυετής έρευνα του διάσημου ελληνιστή Πέδρο Ολάγια παρουσιάζεται και αναλύεται, φέρνοντας στο προσκήνιο τη πολυσημία της Ελληνικής μυθολογίας και την μυθοπλαστική δυναμική του Ελληνικού τοπίου σε μία μοναδική συνάντηση με το κοινό της Αθήνας.
Πληροφορίες: http://bit.ly/2jyrL5a
Κρατήσεις: https://goo.gl/forms/O187nasdRxqBleNF2

16 & 23 Μαρτίου
Μια εικόνα είναι μόνο εικόνα;
Ο Ιάκωβος Στάινχάουερ διευρύνει την αισθητηριακή απόλαυση που μας δίνει ένας πίνακας, μία φωτογραφία, μία εικαστική εγκατάσταση βάζοντας δίπλα στο ‘βλέπω’ και το ‘ακούω’, γιατί η εικόνα φέρει παλμό, ρυθμό και ήχο.
Πληροφορίες: Η διαδικασία αιτήσεων θα ξεκινήσει σύντομα.

30 Μαρτίου & 6 Απριλίου
Η πιανίστρια και μουσικολόγος Λορέντα Ράμου μας προμηθεύει τα κλειδιά για την ακρόαση της, δύσκολης για τους πολλούς, σύγχρονης μουσικής μέσα από εμβληματικά έργα του 20ού και 21ου αιώνα.
Πληροφορίες: Η διαδικασία αιτήσεων θα ξεκινήσει σύντομα.

27 Απριλίου & 4 Μαΐου
Τα εργαστήρια συντήρησης έργων τέχνης ανοίγουν τις πόρτες τους με οδηγό την συντηρήτρια Κυριακή Λέντζη. Οι πρακτικές συντήρησης για βυζαντινές εικόνες, πίνακες, βιβλία και τοιχογραφίες παρουσιάζονται θεωρητικά και πρακτικά, σε συνδυασμό με επίσκεψη σε εργαστήρια συντήρησης.
Πληροφορίες: Η διαδικασία αιτήσεων θα ξεκινήσει σύντομα.

11 Μαΐου σε συνδυασμό με περιήγηση στην Αρχαία Αγορά και Πνύκα.
Σε μία εποχή που η έννοια της «δημοκρατίας» δοκιμάζεται, έχει νόημα να ανατρέξουμε εκ νέου στις απαρχές εκείνου του τόσο επαναστατικού οράματος της Αθηναϊκής δημοκρατίας και να επιχειρήσουμε την επανάκτηση των αξιόλογων εννοιών του.
Με τον ελληνιστή Πέδρο Ολάγια.
Πληροφορίες: Η διαδικασία αιτήσεων θα ξεκινήσει σύντομα.

Όλο το πρόγραμμα είναι στα ελληνικά.
Παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης.


Κόστος

20€ ανά ημερομηνία*
*Η κράτηση της θέσης οριστικοποιείται με την καταβολή του κόστους συμμετοχής (τηρείται σειρά προτεραιότητας)

Πληροφορίες
ActionPlus ΚΟΙΝΣΕΠ 
Τ: 2103230102
Ε: info@action-plus.gr

 

facebook