• فیلم
 • ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ με LEGO MINDSTORMS10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019 - 24 ΜΑΙΟΥ 2020
  Για μαθητές  Γυμνασίου

  Οι γονείς των μαθητών, με την επίδειξη του αποδεικτικού της συμμετοχής στο εργαστήριο, έχουν το προνόμιο μειωμένου εισιτηρίου για την έκθεση «ΕΥΡΗΚΑ».

  Το πρόγραμμα Εκπαιδευτική ρομποτική με LEGO Mindstorms  είναι σχεδιασμένο για τους μαθητές γυμνασίου. Η εμπλοκή στην ομαδική δραστηριότητα κατασκευής ενός λειτουργικά αυτόνομου και πολύπλοκου ρομπότ τους βοηθά να απελευθερώσουν τη δημιουργική δύναμή τους και παράλληλα να κατανοήσουν εμπειρικά τις έννοιες που κρύβονται πίσω από τα φυσικά μεγέθη με συναρπαστικό τρόπο.

  Κάθε ρομποτική κατασκευή για να λειτουργήσει αυτόνομα χρειάζεται εφαρμοσμένο προγραμματισμό που για πρώτη φορά προσεγγίζεται πρακτικά από τη νέα γενιά, μέσω πολύπλοκων αλγορίθμων που τα ίδια τα παιδιά συντάσσουν εύκολα, στο ειδικό προγραμματιστικό περιβάλλον που προσφέρει το Mindstorms EV3 με εικονικό τρόπο.

  Μέσω της διαθεματικότητας των δραστηριοτήτων θα διδαχθούν θέματα, πρώτα εισαγωγικές και στη συνέχεια προχωρημένες τεχνικές προγραμματισμού και κατασκευής μοντέλων ρομπότ, ειδικά φτιαγμένων ώστε να λύνουν με πρωτότυπο τρόπο αληθινά προβλήματα του κόσμου που τα περιβάλλει. Οι δραστηριότητες που εκπονούν με αυτά τα ρομπότ,  βοηθά τους μαθητές να κατανοήσουν εμπειρικά τις έννοιες της απόστασης, του χρόνου, της ταχύτητας & της μάζας που δύσκολα μαθαίνουν στο σχολείο λόγω του αφηρημένου τους χαρακτήρα, αλλά και έννοιες των τεχνών της ζωγραφικής και της μουσικής.

  Οι δεξιότητες του 21ου αιώνα που άπτονται των επιστημών της Μηχανικής, της Τεχνολογίας και των Μαθηματικών γρήγορα καθίστανται απαραίτητες για το μέλλον των μαθητών. Η πρακτική προσέγγιση της εκπαιδευτικής ρομποτικής μετατρέπει τις αφηρημένες έννοιες σε απτές διδακτικές εμπειρίες και βάζει τους μαθητές στο κέντρο του μαθησιακού περιβάλλοντος.

  Ταυτόχρονα τα παιδιά προετοιμάζονται για να συμμετάσχουν, αν το θελήσουν, στον  ετήσιο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής ειδικά για μαθητές Γυμνασίου, ένα βήμα πριν την παγκόσμια Ολυμπιάδα της διεθνούς Οργάνωσης WRO. Οι μαθητές που θα ξεχωρίσουν εκεί, εισάγονται αυτόματα στις σχολές που επιθυμούν!

   


  Τα εργαστήρια του οργανισμού STEM education βασίζονται στην εκπαιδευτική ύλη μεγάλων πανεπιστημίων, όπως MIT, Carnegie Mellon, Tufts, στο περιεχόμενο της οποίας ο οργανισμός έχει αποκλειστική πρόσβαση.

  Σχεδιασμός & Επιστημονική επιμέλεια
  STEM education (Οργανισμός εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας & Μαθηματικών)  ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝΗρακλειδών 16, Θησείο

  Ημερομηνίες

  10 και 24 Νοεμβρίου 2019 

  8 και 22 Δεκεμβρίου 2019

  12 και 26 Ιανουαρίου 2020  

  9 και 23 Φεβρουαρίου 2020

  8 και 22 Μαρτίου 2020

  5 Απριλίου, 10 και 24  Μαΐου 2020

  Ώρα:12:30-14:00

  Κόστος:

  (*)  150,00 € σε τρεις άτοκες μηνιαίες δόσεις μέσω πιστωτικής κάρτας  ή 135,00 € με εφάπαξ προπληρωμή 

  *Έκπτωση 10% στο δεύτερο παιδί

  Για να συμπληρώσετε την αίτηση συμμετοχής, πατήστε εδώ

  Επιβεβαίωση κράτησης θέσης γίνεται μόνο με την απόδειξη καταβολής του ποσού. 

  Alpha Bank ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ
  IBAN: GR43 0140 1070 1070 0232 0003 550

  και αποστολή του αντιγράφου συναλλαγής στο edu@herakleidon-art.gr.
  Απαιτείται το ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντος στην «Αιτιολογία κατάθεσης».


  Πληροφορίες
  Τ: 211 215 0497
  Δευτέρα - Παρασκευή, 10:00-14:00
  Ε: edu@herakleidon-art.gr  facebook

  Δείτε επίσης:
  MATHTECH: ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΩ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ
  ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017- ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΙουΝΙΟΥ 2018
  Το εκπαιδευτικό εργαστήριο «Κατασκευάζω και Ανακαλύπτω» αποτελεί μια καινοτόμο δράση, που επικεντρώνεται στην έννοια της έρευνας.
  περισσότερα..