Το Μουσείο

ιστορια

Το Μουσείο Ηρακλειδών στην πρώτη δεκαετία της λειτουργίας του (2004-2014) εστίασε στις καλές τέχνες («Experience in Visual Arts») και διοργάνωσε εκθέσεις σημαντικών δημιουργών (M.C. Escher, Victor Vasarely, Carol Wax, Κωνσταντίνος Ξενάκης, Adolf Luther, Francesco Scavullo, Toulouse-Lautrec, Edgar Degas, Edvard Munch, Sol LeWitt, κ.ά.).

Παράλληλα, οι καλλιτεχνικές αυτές εκθέσεις πλαισιώθηκαν από ποικίλες πολιτιστικές πρωτοβουλίες (σεμινάρια, εργαστήρια, μουσικές και λογοτεχνικές εκδηλώσεις, κ.ά.), ώστε οι επισκέπτες να προσεγγίσουν με αμεσότητα την ουσία του οράματος των δημιουργών του, Παύλου και Άννας-Μπελίντα Φυρού.

Σήμερα το Μουσείο Ηρακλειδών έχει μετεξελιχτεί σε διαδραστικό κέντρο εξοικείωσης με την επιστήμη. Με βασική του φιλοσοφία το τρίπτυχο «Επιστήμη, Τέχνη, Μαθηματικά», συνεχίζει να υλοποιεί καινοτόμα επιμορφωτικά προγράμματα για μαθητές, εκπαιδευτικούς κι ενηλίκους στο κτίριο της οδού Ηρακλειδών 16, καθώς και εκθέσεις έργων τέχνης και εξοικείωσης με την επιστήμη στο κτίριο της οδού Απ. Παύλου 37.

ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΜΑΣ